Een impressie van de woningen in Het Plukveld.
Een impressie van de woningen in Het Plukveld. Foto: Zuidpolder

Verkoop nieuw woongebied in Zuidpolder in Eemnes

Buurt / wijk

EEMNES - De verkoop verkoop van de 39 woningen in het Plukveld door Heijmans en Van Wijnen is 24 januari online gestart.

De woningen verschillen in oppervlak en architectuur en vormen een gemengd geheel aan de westkant van Zuidpolder.

Prijzen zijn vanaf € 212.000 V.O.N. zonder de installatie voor ruimteverwarming en warm tapwater inbegrepen. Deze is naar eigen keuze te kopen of te leasen. 

Toewijzingscriteria
Het Plukveld bestaat uit beneden- en bovenwoningen met twee of drie kamers, rij- en hoekwoningen en vier twee-onder-een-kapwoningen. Er gelden voor 31 van de 39 koopwoningen toewijzingscriteria.

Zo hebben bijvoorbeeld starters, éénpersoons-huishoudens en gezinnen met een modaal inkomen met een binding met Eemnes meer kans om hier een woning te kopen.

Doorstroming
Ook sporen de toewijzingscriteria de doorstroming vanuit sociale huurwoningen aan. Er zijn op alle woningen, met uitzondering van de twee-onder-een-kapwoningen, een anti-speculatiebeding en een zelfbewoningsplicht van zeven jaar van toepassing.

De inschrijftermijn voor de woningen zonder toewijzingscriteria sluit 7 februari . Voor de woningen waarvoor wel toewijzingscriteria gelden is de sluitingstermijn 14 februari

Uitgebreide verkoopinformatie en het inschrijfformulier zijn te vinden op www.hetplukveld.nl.

Uit de krant