De onthulling van het nieuwe logo.
De onthulling van het nieuwe logo. Foto: Basisschool de 7-Sprong

Nieuw logo en nieuwe website basisschool de 7-Sprong

Buurt / wijk

EEMNES - Elroy Hogeweide, directeur van basisschool de 7-Sprong, presenteerde afgelopen woensdag aan de leerlingen een nieuw schoollogo. Ook ging de vernieuwde website van de basisschool live.

Alle scholen van Scholengroep Proceon, waar de 7-Sprong onderdeel van uitmaakt, zijn overgegaan op een nieuw logo. Dit om de samenwerking en synergie tussen de scholen te benadrukken.

“Ons nieuwe logo is echt veel mooier! Er zitten veel leuke kleuren in ons logo,” Laten de kinderen van de Basisschool weten.

7 bogen
Elroy Hogeweide: De nieuwe logo’s hebben het gebouw als uitgangspunt met enkele kenmerken die horen bij de school. Bij ons zijn dat de 7 bogen in de kleuren van de Eemnesser vlag, en oranje als hoofdkleur van onze school.

De 7 bogen staan ook symbool voor de 7 stappen van groep 1 naar groep 8. Tevens is 7 een bijbels getal en het cijfer staat voor de 7 gewoonten.

Boom
De boom is het symbool voor de gewoonten van The Leader in Me, een pedagogische leerlijn die wij gebruiken.

Kinderen leren hierdoor op een speelse manier 7 gewoonten aan, die gericht zijn op persoonlijke groei en op goede relaties met anderen.”  

Nieuwe website
Het nieuwe logo is ook doorgevoerd op de website 7sprong-eemnes.nl. Deze heeft nu een frisse uitstraling en informatie is makkelijker vindbaar.

Uit de krant