Eemnes wil ruim baan voor landbouwverkeer en minder overlast op de Wakkerendijk en Meentweg.
Eemnes wil ruim baan voor landbouwverkeer en minder overlast op de Wakkerendijk en Meentweg. Foto: Pixabay

Eemnes denkt na over definitieve brug Eemnesservaart voor landbouwverkeer

Buurt / wijk

EEMNES - De Wakkerendijk is in 2020 opgeknapt, tijdens deze werkzaamheden werd zwaar landbouwverkeer omgeleid via een tijdelijke brug over de Eemnesservaart.

De tijdelijke brug beviel zo goed dat het aanleiding gaf om onderzoek te doen naar de haalbaarheid en aanleg van een definitieve brug op deze plek. De gemeenteraad neemt hierover in juli een besluit.

Ontlasten
Wethouder Theo Reijn: “Met de aanleg van een verkeersbrug over de Eemnesservaart wordt de Wakkerendijk en de Meentweg ontlast van zwaar landbouwverkeer.”

“Dit verkeer kan dan zowel heen als terug door de polder. Dat is erg prettig voor bewoners van de Wakkerendijk en Meentweg en voor de boeren die hun eigen route in de polder krijgen.”

Uitneembaar deel
“Natuurlijk houden we bij de aanleg van deze brug rekening met evenementen. Door een uitneembaar deel toe te passen is het mogelijk om een doorvaart te maken voor de boot van Sinterklaas en het Skûtsje.”

Om de mogelijkheden en haalbaarheid voor een definitieve brug over de Eemnesservaart in kaart te brengen, is in 2021 onderzoek gedaan. Aan drie marktpartijen is op basis van deze uitkomsten gevraagd om een plan te maken en in te dienen bij de gemeente.

Omwonenden
Zodra de gemeenteraad akkoord gaat met het plan gaat de gemeente met omwonenden en andere belanghebbenden in gesprek.

Deze gesprekken vinden naar verwachting dit najaar plaats. Daarna starten de voorbereidende bouwwerkzaamheden. Als alles volgens plan verloopt is de nieuwe brug in het laatste kwartaal van 2022 gereed.

Uit de krant