Pulling Eemnes in 2016.
Pulling Eemnes in 2016. Archieffoto: Bob Awick

Zevende editie Pulling Eemnes komt eraan

Buurt / wijk

EEMNES - De zevende editie van Pulling Eemnes komt steeds dichterbij, op 26 en 27 augustus is het zover.

Iedere editie wordt de lat steeds hoger gelegd en staat er nog een groter spektakel te wachten dan de editie ervoor. Het belooft een mooie afsluiting van de zomervakantie te worden!

Caravanrace 
Het weekend gaat vrijdag van start met de caravanrace en de spectaculaire achteruitrijrace, de races zullen beginnen om 17.00 uur en eindigen om 21.00 uur. Tijdens de caravanrace zijn er mooie versierde caravans te zien en strijden auto’s om de felbegeerde beker. Op Youtube staan er beelden van afgelopen edities. Na de caravanrace is het feesten geblazen tot 00.30 uur.

Op de zaterdag wordt het een groot spektakel met vele sporttractoren, een echte kinderkermis, de welbekende helikopter en een knalfeest met diverse artiesten en met nog wat mooie verrassingen. De sporttractoren rijden landelijk wedstrijden en gaan in Eemnes op de professionele kleibaan tegen elkaar strijden. 

Trekkertrekwedstrijd
Ook vindt er een trekkertrekwedstrijd plaats, trekkertrek is ooit ontstaan doordat boerenjongens wilden laten zien dat zij het sterkste paard hadden, inmiddels is dit ingeruild voor een tractor. Het is voor iedereen een traditie om deze wedstrijd te bewonderen of eraan mee te doen.

Praktische informatie
Op vrijdag 26 augustus en zondag 27 augustus vindt het bijzondere evenement plaats op de Te Veenweg Zuid, achter het industrieterrein, in Eemnes. Vrijdag begint het om 15.30 uur en eindigt het om 00.30 uur. Zaterdag begint het om 09.00 uur en eindigt het om 01.00 uur. Houd de website en Facebook in de gaten voor meer informatie: https://www.pullingeemnes.nl/.

Uit de krant