Saskia Laroo en Warren Byrd
Saskia Laroo en Warren Byrd

Na musical in Amerika weer een jazzconcert op 6 maart met Saskia Laroo in het Blaercom

Cultureel

BLARICUM - Saskia Laroo en pianist Warren Byrd zijn net pas terug uit Amerika als zij zondagmiddag 6 maart het podium van het Blaercom Jazz Café opgaan zijn ze pas net terug uit Amerika.

Ze stonden namelijk precies een week geleden nog op het podium van het theater ‘Playhouse On Park’ in het Amerikaanse West Hartford. 

Een maand lang hadden ze dan allebei dagelijks uitgemaakt van het musicalorkest Dexter Pettaway Band bij de beroemde musical ‘Five Guys Named Moe’.

‘Exportproducten’
Saskia Laroo staat ook wel bekend als één van de actiefste internationale muzikale ‘exportproducten’ van Nederland. Ze speelt over de hele wereld met haar Amerikaanse echtgenoot en pianist Warren Byrd.

“Het was voor ons beiden een verrassende maar vooral eervolle aanstelling”, vertelt Saskia Laroo.

Optreden
Op zondag 6 maart treden Saskia Laroo en Warren Byrd als het middelpunt op in de Alan Easy Band met saxofonist Aad Overeem, bassist Nol van Bennekom en drummer Frans Meijer. In deze samenstelling speelt de band voornamelijk bebopmuziek met uitstapjes naar cool jazz.

“Hoewel dit nogal afwijkt van wat Warren en ik voornamelijk op festivals, clubs en theaters presenteren, waren we wel heel erg blij met dit engagement. De muziek in deze humoristische musical van Louis Jordan is geweldig”, aldus Saskia Laroo.

Algemene informatie
Het concert vindt plaats in het Blaercom Jazz Café, Schoolstraat 3 in Blaricum. Het begint om 15.00 uur, de entreeprijs €10.—inclusief bittergarnituur. Het is mogelijk dat de regering nog allerlei Coronabeperkingen oplegt met betrekking tot het aantal bezoekers.

Uit de krant