Afbeelding
Foto: Annelies van der Vegt

Zoektocht jonge muzikanten voor Koninklijk Concertgebouw Concours

Cultureel

REGIO - Het Koninklijk Concertgebouw nodigt alle 9- tot 14-jarigen uit Noord-Holland die muziek maken, uit om mee te doen aan het Koninklijk Concertgebouw Concours. Bij dit landelijke concours, dat dit jaar zijn vijftiende editie beleeft, draait het om plezier hebben in muziek maken.

Aanmelden voor het concours kan tot en met 18 april via concertgebouw.nl/concours. Iedereen die mee wil doen, stuurt vóór 18 april een YouTube-filmpje in van een zelf gespeeld of gezongen stuk van maximaal vijf minuten. Een maand later is de workshopdag. De deelnemers krijgen dan een kijkje achter de schermen van het Concertgebouw, ontmoeten bekende musici, gaan zelf op eigen niveau aan de slag en staan ook op het podium. 

Prijzen

De finale van het concours vindt plaats op 25 juni. Deelnemers die zich al verder hebben ontwikkeld, doen mee aan het finaletraject en maken kans op een geldprijs, een masterclass en een solo-optreden in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Dit jaar valt er ook een aanmoedigingsprijs te winnen voor een aanstormend talent, ongeacht het instrument. 

De piano, op de voet gevolgd door de viool, was de afgelopen jaren het meest gespeelde instrument, maar er zijn ook deelnemers met een minder voor de hand liggend instrument, zoals een 13-jarige uit Hilversum die graag achter het orgel kruipt.

De jury van deze editie bestaat uit dirigent en voorzitter Vincent de Kort, zangeres Izaline Calister, (jazz)violiste Julia Philippens, pianist en componist Thomas Beijer en Marco de Souza, oprichter Leerorkest & musicus.

Uit de krant