Een optreden van Dijksound.
Een optreden van Dijksound. Foto: Dijksound

Popkoor Dijksound viert 25-jarig bestaan met concert in Singer

Cultureel

EEMNES/LAREN - Het Eemnesser Popkoor Dijksound viert zaterdag 10 juni na drie jaar alsnog haar 25-jarige bestaansjubileum. Ter gelegenheid hiervan treedt het koor op in het Singer Theater in Laren. “We gaan er als vanouds een feestje van maken”, aldus Liebeth Buurman, de woordvoerder van Dijksound.

“Popkoor Dijksound is een gezellig, enthousiast en professioneel popkoor”, vertelt Liesbeth verder. “Het logo met de koe representeert ons boerendorp Eemnes, waar het allemaal in februari 1996 is begonnen.” Inmiddels heeft het koor meer dan vijftig leden. “Wat ons onderscheidt van andere popkoren, is dat wij altijd zesstemmig en soms zelfs zevenstemmig zingen. Om dat goed en met een volle klank te kunnen doen, hebben we zes stemgroepen met ieder zo’n tien leden. Zo klinken al onze nummers solide en harmonieus.”

Naast zingen, staat ook een goede sfeer hoog in het vaandel, zegt Liesbeth. “We willen als koor het beste uit onszelf en elkaar halen. We zingen popmuziek van vroeger en nu, van rock tot ballad en alles daartussen. Met ons enthousiasme weten we de nummers door het publiek te laten meebeleven, en door de verschillende ‘kooreografieën’, speciaal gemaakt voor Dijksound, krijgt elk nummer een unieke uitstraling.”

Het koor wordt geleid door dirigent Olaf Windey en de Dijksound Band. Gitarist Eduard Justus zal tussen de nummers van Dijksound door, samen met zijn vriend James Pesiwarissa - finalist van The Voice Senior - een ‘Gipsy Jazz’-optreden verzorgen. Ook de dansgroep Danscompagnie Eemnes stapt die avond het podium op.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.dijksound.nl. Het concert start om 20.15 uur en bestaat uit ongeveer 22 popnummers.

Uit de krant