Archieffoto van de 26ste editie.
Archieffoto van de 26ste editie. Foto: Art Laren

Art Laren 2023: ‘Modern, eigentijds werk’

Cultureel

LAREN - Onder de bomen van de Brink vindt van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni de 27ste editie van Art Laren plaats. Kiwanis Club Laren organiseert deze kunstmanifestatie voor een goed doel; ditmaal Stichting Kinderen in Nood, die hulpgoederen naar kinderen in Oekraïne brengt.

De inwoners van Laren worden al op donderdagavond 16 juni van harte welkom geheten. De toegang is dan gratis. Verder vindt op vrijdagmiddag de traditionele ‘haringparty’ plaats, met haringen van het Larense Visatelier.

Lounge

Op de historische Larense Brink worden dit jaar zo’n vijftig galeries verwacht, die de werken van circa driehonderd beeldende kunstenaars gaan tonen. Een woordvoerder omschrijft de collectie als “modern, eigentijds werk”.

Naast de landelijk bekende galeries wordt nu ook een paviljoen voor individuele kunstenaars ingericht. Het randprogramma van Art Laren omvat een tentoonstelling van jong en aanstormend kunsttalent in The Artist Lounge.

Sfeer

“Art Laren geldt landelijk als de meest gezellige kunstbeurs van Nederland!”, zegt een woordvoerder van de organisatie. “Zo heerlijk ronddwalen over de lommerrijke Brink, met een blik van verbazing of bewondering over de hedendaagse kunstuitingen...”

Op de website van Art Laren beschrijft de organisatie de sfeerimpressie verder. “De paviljoens van de galeriehouders staan tussen de oude bomen op het gras van de Brink. De robuuste eiken vormen een prachtige combinatie met de moderne kunstwerken in de witte paviljoens. De beeldentuinen en de vele bezoekers versterken dit fraaie geheel. Art Laren kent daardoor een ‘sfeer’ die voor Nederland en daarbuiten uniek genoemd mag worden.”

Vanwege de te verwachten drukte worden bezoekers verzocht een tijdslot reserveren. Tickets kunnen op de website van Art Laren worden gekocht.

Uit de krant