Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Politieactie bij De Witte Bergen levert geen verdachte op

Politie

EEMNES - De man naar wie de politie maandagavond heeft gezocht in de omgeving van De Witte Bergen is nog niet gevonden. Op het parkeerterrein van het Van der Valk-hotel troffen verschillende politie-eenheden een beschadigde auto aan. Deze was kort daarvoor betrokken bij een achtervolging door Hilversum.

Rond 17.30 uur wilden twee motoragenten de automobilist, die met gestolen kentekenplaten zou rondrijden, controleren. Op de Larenseweg echter negeerde de man een stopteken. Hij ging ervandoor en er ontstond een achtervolging door verschillende straten in Hilversum, totdat ze weer op de Larenseweg belandden.
Hier reed de verdachte zich klem, waarna hij achteruit reed en tegen de motor van één van de agenten botste. De agent kwam ten val, maar raakte niet gewond. De bestuurder ging er wederom vandoor, waarna de tweede agent opnieuw een achtervolging inzette. In de Ampérestraat in Hilversum kwamen zij tot stilstand. De bestuurder gaf hierna vol gas en reed hard achteruit, in de richting van de motoragent. Deze kon hem niet ontwijken, waarna een aanrijding het gevolg was. De agent viel van zijn motor (hij is met ambulance naar ziekenhuis gebracht) en de verdachte ging ervandoor richting Eemnes. Daar werd de bewuste auto leeg bij het hotel aangetroffen.
Ook burgers werd gevraagd uit te kijken naar de man. Vanuit politiehelikopters werd minstens een half uur lang gezocht. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden.

Uit de krant