De Obstacle Run in Eemnes is uitgesteld.
De Obstacle Run in Eemnes is uitgesteld. Foto: Bastiaan Miché

Uitsel van Obstacle Run Eemnes - Vanwege de broedende vogels in polder

Sport

EEMNES - De Obstacle Run, die gepland voor zaterdag 9 juni, is verplaatst naar zaterdag 22 september. Dat heeft te maken met het broeden van vogels in de polder. De organisatie had aanvankelijk toestemming gekregen maar dat is teruggedraaid.

Onder het motto 'Overwin een obstacle voor een ander' wordt nu dus het parcours van vier kilometer in de Eemnesser polder afgelegd. De start en finish zijn op het evenemententerrein. "De combinatie van sport en bewegen, gekoppeld aan een goed doel, maakt dat iedereen wint", zeggen de organisatoren Mieke Griffioen en Kim Pootjes.
Het goede doel is: IISAH, een jonge stichting die zich bezighoudt met het verbeteren van toegankelijke en kwalitatief goede revalidatiezorg in Kenia. Griffioen van IISAH: "Als je in Kenia een fysieke beperking hebt, bijvoorbeeld door een ongeluk of ziekte, is opnieuw leren lopen geen vanzelfsprekendheid. Er zijn maar heel weinig goedopgeleide fysiotherapeuten in het land en als je arm bent, kun je dat niet betalen. De stichting zorgt ervoor dat er meer en betere fysiotherapeuten komen in het land, maar maakt deze zorg ook betaalbaar voor degenen die dat nu niet kunnen betalen. Hierdoor kunnen mensen weer werken, deelnemen aan activiteiten en kinderen kunnen weer naar school."
Pootjes: "Naast dat het een mooi en leuk evenement belooft te worden, worden er dus concreet mensen geholpen. Deelnemers dragen een steentje bij door zich te laten sponsoren. Bij het overwinnen van een obstacle nemen zij dus letterlijk een obstakel voor iemand in Kenia weg." Ook worden er mooie prijzen verloot onder de deelnemers. De minimumleeftijd om mee te doen is 12 jaar. Het parcours is zo ingericht dat alle obstakels goed te nemen zijn. Inschrijven via www.iisah.nl/obstaclerun.

Uit de krant