Door de brand op 1 juli jongstleden blijft de deur van Moeke Spijkstra komende kermis gesloten.
Door de brand op 1 juli jongstleden blijft de deur van Moeke Spijkstra komende kermis gesloten. Foto: Bastiaan Miché

Geen kermisfeest voor café Moeke Spijkstra; wèl bij Het Vitus en d'Ouwe Tak

Algemeen

BLARICUM - De deur van café Moeke Spijkstra blijft deze kermis gesloten. "Na een jarenlange en succesvolle traditie vinden we het erg spijtig dat de kermis dit jaar geen doorgang kan vinden. Het betekent dat alle optredens van de aangekondigde artiesten zijn geannuleerd", staat in een zojuist verschenen persbericht.

Moeke Spijkstra heeft op 1 juli jongstleden te maken gehad met een keukenbrand. "Door de opgelopen schade aan het pand zal het voor Moeke Spijkstra dit jaar niet mogelijk zijn om van 18 tot en met 22 augustus deel te nemen aan de Blaricumse Kermis."

In hetzelfde bericht is te lezen dat er "momenteel hard gewerkt wordt om de schade te herstellen en zo spoedig mogelijk te heropenen. Dat gaat helaas niet lukken voor de datum van de jaarlijkse 'Blaricumse Kermis'. We hopen er volgend jaar weer bij te zijn".

Furieus
De uitbaters van d'Ouwe Tak en Het Vitus zijn overigens furieus over de kop van het persbericht dat Moeke Spijkstra heeft verstuurd. Dat kopt "Blaricumse kermis 2018 gaat niet door!!!!' "Nou dit is natuurlijk niet waar!", zegt Marise Lindeman-van de Koot. "Hoe zeer wij het ook betreuren dat Moeke Spijkstra als 1 van de 3 'triangel' café's door die nare brand niet op tijd klaar is om open te gaan, zijn de Oranje Vereniging Blaricum, de kermisexploitanten, Het Vitus en d'Ouwe Tak gewoon klaar om een geweldig feest voor alle Blaricummers en feestvierders van onze buurgemeentes neer te zetten van 18 tot en met 22 augustus!!" Daar sluit Marita Steenbeek van Het Vitus zich nadrukkelijk bij aan. "Iedereen is juist eerder welkom bij d'Ouwe Tak en ons", aldus Steenbeek.

Uit de krant