V.l.n.r. Karin van Hunnik, Leo Janssen en Hans van Deuren.
V.l.n.r. Karin van Hunnik, Leo Janssen en Hans van Deuren.

Ook wethouder Karin van Hunnik voor behoud kunstwerk De Wit/Snoeij

Cultureel

LAREN - Hans van Deuren en Leo Janssen hebben een positief gesprek gehad met wethouder Karin van Hunnik over het behoud van het vernielde kunstwerk van Cees Snoeij naar een tekening van de Hilversumse kunstenaar Jacques de Wit.

Sinds 1971 hing de vijftien meter lange ijzeren muurdecoratie aan de zijmuur van Albert Heijn aan de Sint Janstraat. Het tableau dat het 'Laren van weleer' voorstelt, werd twee weken geleden op het laatste moment door gepensioneerd tekenleraarVan Deuren gered uit handen van de slopershamer. Hoewel diverse voorstellingen al waren beschadigd, kon hij het kunstwerk kopen voor 200 euro.

Samen met Laarder Leo Janssen is Van Deuren nu bezig het kunstwerk een nieuwe plek te geven in het dorp. Larens Behoud-wethouder Van Hunnik vindt ook dat het werk behouden moet blijven. Ze zegde beide heren, die worden ondersteund door de zonen van Cees Snoeij en de voorzitter van de Historische Kring Laren Bas Holshuijsen, toe nader archiefonderzoek te doen omdat destijds het werk door de schoonheidscommissie een positief advies heeft gekregen voor een plaats in het dorp. "Het is cultureel erfgoed. Dat moet je koesteren", aldus Van Hunnik.

Klik hier voor beantwoorden of doorsturen

7,66 GB (25%) van 30 GB gebruikt

Beheren

ProgrammabeleidMogelijk gemaakt door

Google

Laatste accountactiviteit: 18 minuten geleden

Details

Uit de krant