De plek waar Baarn de reclamemast wenst.
De plek waar Baarn de reclamemast wenst. Foto: SBDE

Niels Rood (D66 Eemnes): 'Raadsvoorstel zet fracties het mes op de keel'

Natuur en Milieu

EEMNES - D66 Eemnes is verbaasd en geërgerd dat B en W in Baarn voor de derde keer probeert de raad in te laten stemmen met een LED-reclamebord langs de A1. Het bord heeft de omvang van een voetbalveld en geeft tot diep in de nacht licht, met elke zes seconden een wisseling. Zowel in Eemnes als in Baarn is D66 geen voorstander van plaatsing.

Het college van Baarn heeft geen nieuwe onderbouwing gegeven voor het omstreden standpunt dat de mast niet strijdig is met goede ruimtelijke ordening. De gemeente Eemnes, Natuurmonumenten, Natuur en Milieu en de Stichting Behoud De Eemvallie (SBDE) zijn het hier niet mee eens.

Feitelijk onjuist
Fractievoorzitter Niels Rood van D66: "Doodleuk wordt opnieuw de ruimtelijke onderbouwing naar de raad gestuurd die feitelijk onjuist is. De mast zou van de Wakkerendijk niet te zien zijn. Waarom zien we de asfaltfabriek dan wel? Die geeft geen licht. Op de bezwaren van B en W Eemnes wordt niet inhoudelijk ingegaan. Het raadsvoorstel zet de fracties het mes op de keel; als ze niet in niet willen stemmen, moeten ze dat zelf maar onderbouwen."

Onacceptabel
Volgens Rood de omgekeerde wereld. "Het bestemmingsplan geldt en als de raad geen verklaring van geen bedenkingen wil afgeven, is dat zijn goed recht. Dan zijn er dus blijkbaar teveel bedenkingen. Op de kermis mag je drie keer schieten voor een euro, maar dit is serieuze besluitvorming. Dat het college van Baarn niet de moeite neemt om in te gaan op Eemnes en de natuurclubs, geen nieuwe onderbouwing geeft, is onacceptabel. We zullen het college van Eemnes vragen alles te doen om de LED-mast tegen te houden."

Uit de krant