Het dorsen van graan.
Het dorsen van graan. Foto: PR

Kiwanis Naarden houdt Oogstfeest bij Zorgboerderij ‘t Werckpaert Blaricum

Natuur en Milieu

BLARICUM - Kiwanis Club Naarden en Zorgboerderij 't Werckpaert organiseren zaterdag 1 september van 14.00 tot 17.00 uur een Oogstfeest op de boerderij aan de Gebroeders Dooyewaardweg 3. "Het wordt een gezellige middag voor jong en oud met diverse activiteiten", melden de organisatoren. De toegang is gratis.

Eén van de activiteiten is de verkoop van champagne en alcoholvrije wijn (ook losse glazen) door de Kiwanis Club waarmee geld wordt gegenereerd dat bestemd is voor het verbeteren van de stallen. De hulpboeren krijgen dan beter toegang tot die ruimten en voor de dieren zal het welzijn verbeteren.

Sinds 2004 biedt ‘t Werckpaert zinvolle dagbesteding aan mensen met een lichamelijke, verstandelijke en/of visuele beperking. Op de zorgboerderij werken dagelijks tien hulpboeren. Alles is er op gericht om de hulpboeren zo zelfstandig mogelijk te laten werken, zodat ze na een dag werken op de boerderij en in de natuur met dieren trots naar huis gaan. Dankzij de centrale ligging van de boerderij is het een gezellige werkplek met veel sociale contacten in het dorp. De zorgboerderij heeft een samenwerkingscontract met zorginstelling Sherpa. Nico de Jong & Margriet van ’t Klooster zetten zich dagelijks met al hun energie in voor ’t Werckpaert.

Afbeelding
Nico en Margriet.

Uit de krant