Samen tegen ALS in Amsterdam.
Samen tegen ALS in Amsterdam. Eigen foto

Claudia van der Linden uit Eemnes legt Amsterdam City Swim voor ALS te voet af

Mensen

EEMNES - Claudia van der Linden (36) uit Eemnes had zich zó goed voorbereid en er maanden naar uitgekeken, maar de zevende editie van de Amsterdam City Swim voor Stichting ALS ging zondag niet door. Deze werd door de organisatie geannuleerd omdat in het grachtenwater teveel e-coli bacterie (poepbacterie) gemeten was, waardoor de gezondheid van de deelnemers in gevaar kon komen.

Maar, om toch nog zoveel mogelijk donatiegeld op te halen in de strijd tegen de ziekte ALS besloot de organisatie om de deelnemers de route te laten lopen vanaf het Marine Etablissement Amsterdam naar de finish op de Keizersgracht. Daar wordt het voorlopige donatiebedrag van 14 miljoen euro voor Stichting ALS Nederland bekendgemaakt.

Claudia: "Ik was zaterdagavond alles aan voorbereiden en klaarmaken toen het nieuws voorbijkwam. Wat een teleurstelling. Er werd opgeroepen om als deelnemer toch naar Amsterdam te komen. Wat was het mooi om in zo'n lange stoet mee te lopen en alle deelnemers in witte badjassen bij elkaar te zien. Het was ook zeer confronterend en emotioneel. René Froger trad op en alles bij elkaar was het toch een bijzondere en unieke dag die helaas anders is gelopen dan verwacht." Een donatie doen kan nog tot 30 september via https://www.amsterdamcityswim.nl/deelnemers/claudia-vd-linden.

Claudia met haar grootste fan.

Uit de krant