Afbeelding
Foto: Connexxion

Nieuwe busdienstregeling Connexxion komt eraan

Buurt / wijk

LAREN - De bussen van Connexxion in de regio Gooi en Vechtstreek rijden met ingang van zondag 9 december volgens de nieuwe dienstregeling. De lijnen waarvan alleen de vertrektijden zijn gewijzigd, staan niet vermeld in het overzicht.

De nieuwe buslijn 209 heeft als route: Amsterdam Bijlmer ArenA - Muiden P+R-terrein - Muiderberg - Naarden-Vesting - Blaricum Ziekenhuis Tergooi - Laren (vice versa). De nieuwe lijn 209 rijdt op alle werkdagen. De nieuwe buslijn 609 rijdt op werkdagen in de ochtendspits. De route is: Amsterdam Bijlmer ArenA - Muiden P+R-terrein - Muiderberg - Naarden Gooimeer-Noord - Blaricum Ziekenhuis Tergooi en Laren Brink.

De route van lijn 101, in Huizen, wijzigt. Deze lijn rijdt niet meer op het traject Huizen busstation - Huizermaat - Blaricum carpoolplaats - Hilversum. Lijn 100 neemt het hier over. Lijn 100 rijdt dus voortaan tussen Blaricum carpoolplaats en Hilversum in plaats van lijn 101. Lijn 101 krijgt ook een gewijzigde route op het resterende traject in Huizen: tussen de halte Karel Doormanlaan en het busstation rijdt lijn 101 voortaan via de Bestevaer volgens de huidige route van lijn 107. Lijn 101 neemt hier de bediening over van lijn 107. In Huizen worden de haltes Havenstraat en Baanbergenweg voortaan alleen bediend door R-net lijn 320.

De route van lijn 107 wordt ingekort. Het traject tussen Huizen busstation en Blaricum Ziekenhuis Tergooi vervalt. Je kunt hier gebruikmaken van R-net lijn 320. Door de wijziging vervallen in Huizen de haltes Aalberselaan en De Trappenberg. De halte Huizen Energieweg wordt voortaan bediend door lijn 101.
Alle informatie op: www.connexxion.nl.

Uit de krant