Leen van der Pols wordt het nieuwe gezicht van het dorpsfonds Bijzonder Laren.
Leen van der Pols wordt het nieuwe gezicht van het dorpsfonds Bijzonder Laren. Foto: Bastiaan Miché

Leen van der Pols begint morgen als nieuwe voorzitter van Bijzonder Laren

Algemeen

LAREN - Voormalig wethouder Leen van der Pols wordt morgenavond officieel benoemd tot nieuwe voorzitter van dorpsfonds Bijzonder Laren (BL). De voorzitter van de Stichting Bijzonder Laren, Alex Oostvogel, heeft in Leen van der Pols een echte verbinder gevonden. De Laarder wordt de leider van de coöperatieve vereniging Dorpsfonds Bijzonder Laren, de werkmaatschappij van de Stichting Bijzonder Laren. De huidige voorzitter van het dorpsfonds, Hans Kuperus, is na vier jaar aftredend.

Leen van der Pols werd enkele maanden geleden - kort na zijn aftreden als wethouder - door Oostvogel benaderd. "De vraag verraste mij op dat moment", vertelt Van der Pols. "Uiteraard wist ik van het bestaan van Bijzonder Laren, maar hoorde er verder niet zo heel veel over en kende de mensen die er deel van uitmaakten eigenlijk niet. In de zoektocht naar een ‘verbinder’, zoals ze zelf aangaven, kwamen ze evenwel bij mij uit, maar mijn eerste reactie was: wat wil je verder nog met een dorp dat al als mooiste, veiligste, en schoonste te boek staat? Nog meer evenementen? Alle zondagen open?"
Inmiddels heeft Van der Pols enkele maanden met Hans Kuperus opgetrokken en zie hij wel degelijk een groot belang voor Laren en mogelijkheden om dit unieke dorpsfonds verder vorm en inhoud te helpen geven. "Je krijgt die 'eretitels' namelijk niet zomaar. Daar moet je als inwoners, of je nu een winkel of een restaurant hebt of lid bent van een sport-, muziek- of buurtpreventievereniging, zorginstelling bent of kunstenaar, echt met elkaar in willen investeren om dit in stand te houden. Daar heb je draagvlak, inzet en betrokkenheid van (groepen) inwoners hartstikke bij nodig."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant