Afbeelding
Foto: Bob Awick

Nog voor zomer 2019 eigen hondenbeleid voor Blaricum

Algemeen

BLARICUM - Met een slag om de arm krijgt Blaricum nog vóór de zomer van 2019 een hondenbeleid. Het Plan van Aanpak wordt dinsdag 4 december in de gemeenteraad behandeld. Aanleiding zijn moties van Democratisch Alternatief Blaricum (DAB), die daarmee onder andere aanstuurde op meer wet- en regelgeving, toezicht en eenduidige borden en hondenpoepbakken en -zakjes, en daar gaat het college nu actief mee aan de slag.

"In de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) stonden wel wat regels en er is wel protocol voor bijtincidenten, maar een hondenbeleid hebben we nooit gehad", zegt wethouder Anne-Marie Kennis. Volgens haar is er steeds meer roep om hondenbeleid. "De grootste ergernis blijft toch de hondenpoep." Ook zijn er klachten - overigens (zeer) incidenteel - over loslopende honden en/of agressieve viervoeters.

Opruimverplichting
Met het nieuwe hondenbeleid moet er voor de baasjes van de geschatte tweeduizend Blaricumse viervoeters duidelijkheid komen over de opruimverplichting, locaties waar honden welkom zijn en waar zij aangelijnd moeten lopen.

Lees verder in de digitale editie

Verboden te poepen voor honden.

Uit de krant