Afbeelding
Foto: Archieffoto: Bob Awick

Vuurwerkregels in BEL-gemeenten

Algemeen

BEL - Vuurwerk mag alleen afgestoken worden op oudejaarsdag vanaf 18.00 uur tot nieuwjaarsnacht 02.00 uur. Boa's en politie worden ingezet voor de handhaving. Overlast door vuurwerk kan gemeld worden via 0900-8844.

Eemnes heeft vuurwerkvrije zones (aangegeven met borden). Deze zones liggen bij winkelcentra, ouderen- en seniorenwoningen en hondenuitlaatgebieden. "We hebben ervoor gekozen om vooral kwetsbare locaties vuurwerkvrij te houden. Zo is het nog steeds mogelijk om vuurwerk af te steken, maar niet daar waar zich mensen, dieren of gebouwen bevinden die extra risico lopen", aldus een woordvoerder van de gemeente Eemnes.

In Laren wordt Gooiland Beveiliging ingezet voor toezicht op mogelijke overlast. Verder is het verboden binnen vijftig meter van een rieten kap vuurwerk af te steken.

Ook in Blaricum is het verboden binnen vijftig meter van een rieten kap vuurwerk af te steken. "En met het in werking treden van de nieuwe APV (op 9 november jongstleden) is het verboden om wensballonnen op te laten. "Wensballonnen zijn lampionnen met daarin brandstof, die opstijgen door de brandstof aan te steken. Dit verbod geldt het hele jaar door, maar het oplaten van de wensballonnen speelt vaak in deze periode."

Uit de krant