Afbeelding
Foto: Carin van den Berg

Rustige jaarwisseling in Blaricum en Laren

Politie

LAREN - De jaarwisseling in Blaricum en Laren en Eemnes lijkt extreem rustig te zijn verlopen. In die gemeenten hoefde de brandweer Gooi en Vechtstreek tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 6.00 uur geen enkele keer in actie te komen. 

Sowieso kijkt men in deze regio terug op een rustig verlopen jaarwisseling. Bij elkaar kwamen er in de regio 36 Oud en Nieuw-gerelateerde meldingen bij de meldkamer van de brandweer binnen. Dat is bijna een halvering ten opzichte van het aantal meldingen een jaar geleden.  

De brandweer rukte uit in Bussum, Hilversum, Huizen, Kortenhoef, Naarden en Weesp, vooral voor buitenbrandjes, brandende containers en afvalverbranding.

Ondanks dat het voor velen een feestelijke en gezellige jaarwisseling was, is er in Hilversum sprake geweest van agressie tegen hulpverleners. Op de Erfgooiersstraat werd vanuit een groep jongeren zwaar vuurwerk naar een brandweerwagen gegooid. Niemand raakte gewond. De politie was ter plaatse maar kon de daders niet achterhalen. Wel heeft de politie de groep jongeren hierop aangesproken.

Uit de krant