Angelique Scherpenzeel en Ruud Fecken zijn zowel acteur als regisseur bij Deo et Arti
Angelique Scherpenzeel en Ruud Fecken zijn zowel acteur als regisseur bij Deo et Arti Foto: Bob Awick

Bijna iedereen voelt zich thuis bij toneelfamilie Deo et Arti

Cultureel

EEMNES - Amateurtoneel is zoveel meer dan een opvoering tussen de schuifdeuren. Het plezier om met elkaar te spelen spat eraf bij de leden van Deo et Arti. Juist daardoor gebeuren er 'mooie dingen' in theater De Hasselbak.

Met twee grote voorstellingen, een familiestuk en kleinere producties is de toneelvereniging in Eemnes springlevend. In 2020 bestaat het gezelschap 75 jaar. Een jubileum, waarvoor nu al de eerste voorbereidingen worden getroffen. "Eemnessers gaan ons overal tegenkomen", verklapt Angelique Scherpenzeel van Deo et Arti alvast.

"Deo et Arti was ooit een katholieke toneelvereniging. Het gezelschap was verbonden aan de parochie en er waren strikte regels. Getrouwde vrouwen mochten bijvoorbeeld geen lid blijven", blikt Angelique Scherpenzeel terug. Zij is lid van de vereniging sinds 1985, speelt zelf in producties, regisseert het jeugdtoneel en andere voorstellingen en is verantwoordelijk voor de communicatie. "Nee dat heb ik niet meer meegemaakt", vervolgt ze lachend. "Deo et Arti is al tijden niet meer verbonden met de kerk. Alleen de naam is gebleven."

Lees verder in de digitale editie

De repetities voor de volgende productie 'Verschrikkelijk Normaal' zijn al begonnen

Uit de krant