Beau van Erven Dorens in gesprek met bewoonster Caroline Kaart.
Beau van Erven Dorens in gesprek met bewoonster Caroline Kaart. Foto: PR

'Beau Five Days Inside' in Rosa Spier Huis

Algemeen

LAREN - Beau van Erven Dorens heeft voor zijn programma 'Beau Five Days Inside' in het Rosa Spier Huis gelogeerd. De uitzending van de aflevering in het Rosa Spier Huis is op dinsdag 2 april om 20.30 uur te zien op RTL4.

Directeur/bestuurder van het Rosa Spier Huis Karin Annaert heeft ervaren hoe Beau van Erven Dorens tijdens zijn verblijf in het Rosa Spier Huis een wezenlijke verbinding met bewoners heeft gemaakt. Zij vertelt hierover: "Een kunstenaar gaat nooit met pensioen, maar moet wel omgaan met fysieke achteruitgang en verlies. De weemoed die hiermee gepaard gaat, wordt in de uitzending bijna voelbaar. Heel knap hoe Beau dat naar boven brengt in zijn gesprekken met onze bewoners. Maar de uitzending laat ook zien dat een kunstenaar ondanks toenemende leeftijd en fysieke gebreken, nog steeds een betekenisvol leven kan leiden. Het is mooi dat het Rosa Spier Huis hierbij kan ondersteunen."

Het Rosa Spier Huis is een woon- en werkgemeenschap voor oudere kunstenaars en wetenschappers. In het huis kunnen zij blijven werken.

Uit de krant