Boscomplex: combinatie transformatie en nieuwbouw
Boscomplex: combinatie transformatie en nieuwbouw Foto: Tergooi

Ontwikkelingsmogelijkheden Tergooi-terrein

Algemeen

BLARICUM - Tergooi is in gesprek met de gemeente Blaricum over herontwikkeling van de ziekenhuislocatie in Blaricum. Een studie naar de ontwikkelmogelijkheden op de locatie levert een drietal scenario's op, waarbij in alle gevallen functies worden gemengd. Deze studie was noodzakelijk om de randvoorwaarden voor herontwikkeling van de locatie te kunnen bepalen. Tergooi heeft deze scenario's onlangs met de gemeente besproken.

De locatie Blaricum komt in de loop van 2023 vrij voor een nieuwe invulling. Bij de verkoop van de locatie is Tergooi gebonden aan de randvoorwaarden die de rijksoverheid vanuit het College Sanering Zorginstellingen stelt. In de momenteel ontwikkelde varianten staat een menging van functies voorop: een combinatie van wonen met (zorg)voorzieningen, werken, hotelfunctie en ontmoeten. Het verschil tussen de scenario's is de mate waarin het oude gebouw wordt hergebruikt of gesloopt.

Of en welke variant het uiteindelijk wordt is aan de gemeente en de koper van het terrein, inclusief het gebouw. Verwacht wordt dat na de zomer duidelijk is hoe het westelijk 'entreegebied' van Blaricum kan worden herontwikkeld. Vervolgens start de formele inschrijving voor verkoop van deze locatie.

Laagland/Hoogland: nieuwbouw
HUBlaricum: transformatie

Uit de krant