Afbeelding
Foto: Carin van den Berg

Persfotograaf en beeldhouwster Ama Kaag overleden

Cultureel

LAREN - Fotografe en beeldhouwster Ama Kaag is dinsdag op 89-jarige leeftijd overleden. Kaag woonde sinds 2010 in het Rosa Spier Huis en voelde zich zeer betrokken bij de dorpsgemeenschap van Laren. Vaak was zij te vinden bij de vele culturele evenementen in Laren. Zij genoot daar enorm van. Zelf exposeerde zij in onder andere het Brinkhuis en aan de kunstmuur van 't Bonte Paard.

Kaag werd geboren in Tilburg op 11 januari 1930 en was als jong kind al heel nieuwsgierig en had grote interesse in natuur en schilderkunst. Pas op latere leeftijd ontdekte zij de wereld van de beeldende kunst en volgde zij van 1976-1980 de opleiding 'Beeldhouwen' aan de Vrije Academie in Nijmegen. In 1981 werd zij aangenomen als lid van de G.B.K. (Gemeenschap Beeldende Kunstenaars Gelderland). In 1995 vertrok Ama naar Berlijn.

Ze kreeg ook grote bekendheid als fotograaf. Zij legde vele gebeurtenissen vast met haar camera want hiermee had zij een nieuwe manier gevonden om zich te uiten. Als persfotograaf was ze bij de opening van het Armando museum en het afscheid van Hugo Claus. In het jaar 2000 exposeerde Ama met 'Leven en overleven' in Berlijn.

Ama Kaag wordt vrijdag herdacht in het Singer Laren, waarna de crematie in kleine kring plaatsvindt.

Uit de krant