Tijdens de bijeenkomst van bpv De Ploeg.
Tijdens de bijeenkomst van bpv De Ploeg. Foto: PR

BPV De Ploeg: 'Het is zorgelijk en naar oplossingen wordt gezocht'

Buurt / wijk

LAREN - In de wijk rondom basisschool De Ploeg worden in toenemende mate woningruiten ingeslagen. Dat werd onlangs gemeld op de ledenbijeenkomst van buurtpreventievereniging De Ploeg. "Het is zorgelijk en naar oplossingen wordt naarstig gezocht", werd de aanwezigen - overigens een magere opkomst - door het bpv-bestuur gemeld.

Daarentegen meldde wijkagent Remco Wessels wel dat het inbraakcijfer in heel Laren tot op heden is gedaald.
Maarten van Weel uit Blaricum, oud-politieagent en eigenaar van een adviesbureau dat voorlichting en advies geeft over het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO), het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en over Senioren en Veiligheid (S&V), behandelde het belang van de beveiliging van de woning. Kleine slordigheden - een raam open laten staan bij even boodschappen doen, zichtbaar een portemonnee, telefoon of laptop op tafel laten liggen, ladders en trapjes voor het grijpen - zijn zeer uitnodigend voor kwaadwillenden. Essentieel is goed hang-en-sluitwerk. Er werd op gehamerd om kerntrekbeveiliging aan te brengen op de sloten. Met een eenvoudig trucje ligt een slot er anders zo uit, vertelde Van Weel. Alarminstallaties en camera's zijn ook prima, maar slechts hulpmiddelen.
Tot slot vertelde Henny Schaapherder van EHBO Laren over het gebruik van een AED (Automatische Externe Defibrillator). Een zeer belangrijke boodschap is: volg een cursus reanimeren. Hoe meer mensen deze kennis en kunde bezitten, des te gunstiger voor de overleving van het slachtoffer. In deze cursus wordt de toepassing van de AED behandeld. De eerstvolgende cursussen vinden plaats op 5 en 12 juni (van 19.00 tot 22.00 uur) in College de Brink. Opgeven kan bij Corine Broekhuizen: cbroekhuizen@gmail.com.

Uit de krant