Violist Kirill Troussov.
Violist Kirill Troussov. Foto: M. Borggreve

'Een topfestival organiseren is hele kluif!'

Algemeen

BLARICUM - Wie denkt dat het organiseren van een klassiek muziekfestival een 'eitje' is, had de laatste maanden even moeten meelopen met Peter Santa, oprichter van het Blaricum Music Festival (BMF): "Een topfestival organiseren is een hele kluif!"

Santa: "Alleen al die reisbewegingen, ik word er hoorndol van! We hebben zo'n honderd internationale musici die tijdens het festival spelen en ieder van hen heeft zéér specifieke wensen. Dan is het de kunst om rustig te blijven en uit te leggen dat er een grens aan onze logistieke en budgettaire mogelijkheden zit."
Natuurlijk laat Santa zich door dit soort zaken niet uit het veld slaan. Zijn droom om van het BMF een internationaal toonaangevend moment te maken, geeft hem de nodige focus en energie. "Het is fantastisch om te werken aan een project dat je na aan het hart ligt én om te zien dat ook mensen in mijn directe omgeving - het fantastische team waarmee ik de productie doe en alle lieve vrijwilligers, maar ook onze leveranciers en mensen die me aanspreken in de winkel - het project vol overtuiging ondersteunen."
Wat er nu van 27 juni tot en met 7 juli staat te gebeuren is niet niets. 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant