Een regelmatig bezoek aan de bibliotheek stimuleert lezen en maakt het leuker.
Een regelmatig bezoek aan de bibliotheek stimuleert lezen en maakt het leuker. Foto: Bibliotheek HBL

Bibliotheekpas vanaf 1 september 2019 nu ook gratis voor kinderen uit Laren

Algemeen

LAREN - Kinderen uit Laren nu ook gratis lid worden van de bibliotheek. "De gemeenten Blaricum en Huizen hebben zich hier eerder dit jaar ook al voor ingespannen. Hiermee is het jeugdabonnement voor alle kinderen tot en met 12 jaar, in ons hele werkgebied gratis", vertelt een woordvoerder van de Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum.

"Een regelmatig bezoek aan de bibliotheek stimuleert lezen en maakt het leuker. Een kind dat het leuk vindt om te lezen, leert al vroeg zich te concentreren en vergroot zijn woordenschat met een factor 2 ten opzichte van kinderen die niet of weinig lezen. Ook al is het maar 15 minuten per dag, dan leest een kind al snel 1.000.000 woorden per jaar!"

Kinderen die al lid zijn van de bibliotheek hoeven niets te doen. De huidige pas wordt automatisch aangepast naar het gratis abonnement per vervaldatum. Kinderen die nog geen lid zijn, kunnen langskomen bij de bibliotheek (met legitimatiebewijs). Meer informatie over dit nieuwe gratis jeugdabonnement is te vinden op de website: www.bibliotheekhlb.nl/klantenservice/jeugdabonnementen

Uit de krant