Afbeelding
Foto: Vranz VanMaaren

Tergooi: mogelijk zondagsdiensten

Algemeen

BLARICUM - Medewerkers van Tergooi in Blaricum en Hilversum legden maandag korte tijd het werk neer uit onvrede over de vastgelopen cao-onderhandelingen. Wanneer er de komende tijd niets verandert, aldus sommige medewerkers, zullen ook zij mogelijk - net als andere ziekenhuizen - zondagsdiensten draaien.

Maandag rond 10.00 uur was er op initiatief van het FNV een actiebijeenkomst in Blaricum die pakweg tachtig medewerkers trok. Twee uur later waren er in Hilversum hooguit twintig 'actievoerders'. Zij hoopten ook in gesprek te kunnen gaan met minister Bruno Bruins (Medische Zorg) die maandag naar Tergooi Hilversum zou komen. Op het moment dat de minister rond 13.00 uur arriveerde, waren de medewerkers echter alweer aan het werk.
Cao-onderhandelaar Elise Merlijn van FNV Zorg en Welzijn benadrukt dat de acties zeker niet zijn bedoeld om de boel 'op te naaien'. "Maar we staan hier omdat er nog steeds geen goede cao is. Van de bonden (Vereniging van Nederlandse Ziekenhuizen, red.) hebben we een eindbod gekregen en dat betekent dat er niet te onderhandelen valt. Maar er is gewoon een veel te groot gat. Dat eindbod moet van tafel."
De medewerkers komen in actie vanwege het volgens hen te lage salaris en de te hoge werkdruk. Ook is de balans tussen werk en privé zoek. Merlijn zegt dat er bij zeventien ziekenhuizen in het land zondagsdiensten op de planning staan.

Uit de krant