Tijdens de clinic van Floris Jan Bovenlander bij LMHC.
Tijdens de clinic van Floris Jan Bovenlander bij LMHC. Foto: Bob Awick

'Oudjes' fanatiek op OldStars Festival

Algemeen

LAREN - Bij hockeyclub LMHC werd vorige week walking hockey geïntroduceerd en die opkomst viel absoluut niet tegen. Oud-international en strafcornerspecialist Floris Jan Bovenlander verzorgde voor de deelnemers (16 man en 1 vrouw) een clinic. Daaraan deden ook wethouder Karin van Hunnik en de voorzitter van de Sportraad Laren en voormalig hockeyster Elsemieke Havenga fanatiek mee.

"Het is leuk, goed en fijn om te bewegen", zei Bovenlander bij zijn introductie. Hij legde uit dat met walking hockey de fysieke factor wordt uitgeschakeld, maar dat het gaat om techniek en inzicht. Er is ook geen keeper en de bal mag alleen gepusht worden.

Mottenballen
Laarder Noud Bijvoet heeft na dertig jaar zijn hockeystick uit de mottenballen gehaald. "Het is net als zwemmen en fietsen: je verleert het niet. Het niet-rennen bleek het lastigste onderdeel te zijn, want in het vuur van het spel was dat de meestvoorkomende overtreding", aldus Bijvoet. Na afloop was er een gezellige derde helft met een prima door de ouderenbond verzorgde lunch.

Een stukje verderop - op de velden van SV Laren'99 - stonden ruim tweehonderd voetballers-op-leeftijd tegen een balletje te trappen. "Er hebben twaalf teams meegedaan", vertelt Eric Hurink. Hij nam het initiatief tot dit hockey-, voetbal- en tennisevenement voor 55-plussers. Hij deed dit in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en met hulp van LMHC, TC 't Laer en SV Laren '99, de sportcoaches en de betrokken gemeenten. Aan het voetbaltoernooi deden onder meer Feyenoord, FC Utrecht, Excelsior Maassluis en twee Molukse teams (uit Huizen en Barneveld) mee. "Er was zelfs een team uit Enschede." Aan de start van OldStars Tennis - op de banen van SV Laren'99 - verschenen zo'n veertig mensen. 't Laer wil deze tak gaan ontwikkelen en faciliteren.
Nu al is duidelijk dat het Oldstars Festival er ook volgend jaar komt. "Eind mei, begin juni op het terrein van LMHC", zegt Hurink. "Alle voetbalteams willen er dan ook graag weer bij zijn. Ook nodigen we dan de Oranje Leeuwinnen 55+ uit. En naast het walking hockey en tennis introduceren we walking rugby!"


Toernooi bij SV Laren'99.

Uit de krant