Afbeelding

SV Laren'99 speelt gelijk tegen CJVV

Algemeen

LAREN - SV Laren'99 heeft zaterdag tegen CJVV uit Amersfoort 2-2 gelijk gespeeld. Desalniettemin blijft de ploeg - onder leiding van Fred Roest - nog altijd ongeslagen.

Laren begon ongewijzigd en afwachtend na de twee overwinningen tot nu toe. CJVV bleek een goed spelende ploeg te zijn. Vooral het positiespel van de Amersfoorters was erg goed, maar Laren wist na veertien minuten te scoren. Na een mooi uitgespeelde aanval haalde aanvoerder Bart Kaarsgaren de trekker over. De bal sloeg in via de onderkant van de lat (0-1). CJVV verzaakte niet en ging goed door. Tien minuten later prikte de spits de bal in de korte hoek achter doelman Ingmar van Rosmalen (1-1). CJVV bleef sterker, maar de Laarders wisten de rust met deze stand te halen.

In de rust greep trainer Fred Roest in. Spits Jordi Karssen werd gewisseld voor middenvelder Arjan Horst om het middenveld te versterken. Er ontspon zich toen een gelijk opgaande strijd zonder dat er veel kansen werden gecreëerd. Bij een CJVV-aanval in de 65ste minuut kreeg verdediger Rick Hoofd de bal in het strafschopgebied tegen zich aangeschoten. Via velen, inclusief de Laren grensrechter, in de zijde. Maar de referee zag er een penalty in en deze werd onberispelijk verzilverd (2-1). Laren liet het hier niet bij zitten en zocht meer de aanval. Tien minuten voor het einde werd de doorgebroken Jeroen Roest net buiten de 16 meter vastgehouden. Dat leidde tot een rode kaart voor CJVV en een vrije trap voor Laren. Trainer Roest greep direct in. Joost Knuvers werd gewisseld voor vrijetrappenspecialist (en zoon) Thomas Roest. Die wist met zijn eerste balcontact de bal in de kruising te jagen (2-2). Hierna rook Laren bloed en ging op jacht naar de overwinning. Dat lukte helaas niet. De doelman van CJVV wist in de laatste minuut de bijna onhoudbare inzet nog met een uiterste krachtsinspanning naast te tikken. Al met al een mooie uitslag voor een wedstrijd met meerdere gezichten.

Zaterdag speelt SV Laren'99 om 14.30 uur thuis tegen VVZ'49 uit Soest.