Liselotte Stavorinus, auteur van 'De Verleiding'.
Liselotte Stavorinus, auteur van 'De Verleiding'. Foto: Crime Compagnie

Blaricumse Liselotte Stavorinus schrijft nieuwe 'pageturner'

Algemeen

BLARICUM - Van schrijfster Liselotte Stavorinus (52) uit Blaricum is bij de Larense uitgeverij Crime Compagnie de thriller De Verleiding verschenen, een pageturner die zich net als haar debuutroman Het Reservaat (2013) afspeelt in 't Gooi.

Edward van Vrijberghe de Koning is fotograaf. Zijn familie is rijk en succesvol en woont in ’t Gooi. Edward is altijd het zwarte schaap geweest, maar daar lijkt verandering in te komen als hij wordt genomineerd voor de World Press Photo. Zakenman en advocaat Robert Ambrosius is onder de indruk van Edwards foto's en heeft een bijzondere opdracht voor hem. Is dit puur vanwege de kwaliteit van zijn werk, of spelen er andere belangen? En wat heeft de bloedmooie echtgenote van Ambrosius hiermee te maken?
Stavorinus bracht haar jeugd door in Laren, studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en culturele studies aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en werkte daarna als tekstschrijver en communicatieadviseur. Tegenwoordig woont ze met haar gezin - echtgenoot, dochter en zoon - in Blaricum. Haar ideeën pikt Stavorinus op uit haar omgeving en de plekken waar ze zelf (ooit) is geweest.

"De verkoop van De Verleiding gaat als een dolle", vertelt Kirsten Pieterse van de Larense Boekhandel. "Het is fijn lezen en zit lekker in elkaar. Bovendien is het spannend. Het Reservaat was in 2013 ons best verkochte boek en het lijkt er nu al op dat dat ook met De Verleiding gaat gebeuren."

Uit de krant