Thomas Vis komt naar LMHC.
Thomas Vis komt naar LMHC. Foto: PR

Thomas Vis (24) komt Heren 1 LMHC versterken

Sport

LAREN - De 24-jarige Thomas Vis komt Heren 1 van LMHC versterken. De verdediger annex middenvelder speelde langere tijd voor SCHC in de Hoofdklasse en de voormalige Overgangsklasse en komt nu over van play-off kandidaat HGC.

Coach van Heren 1, Nanco Jansonius, laat weten heel blij te zijn met de komst van Vis. "Hij is een goede speler en brengt Hoofdklasse-ervaring met zich mee. Daarnaast beschikt hij over een goede corner en hoge bal. Hij liep natuurlijk al langer rond op de club dus het werd tijd", zegt Jansonius met een knipoog.

Coach

Zelf zegt Vis over zijn overgang: "Ik kijk er naar uit om mijn steentje bij te dragen aan deze leuke groep spelers. Ik ben blij om voor deze mooie club uit te gaan komen en samen te spelen met een hoop bekende gezichten." Vis is al geruime tijd actief op Laren. Zo coachte hij verschillende jeugdteams, met als hoogtepunt het landskampioenschap van jongens A1 in het seizoen 2018-2019. Komend seizoen blijft Vis als trainer/coach verbonden aan de club. Naast trainingen voor de jeugd en sleeptraining zal hij komend seizoen ook meisjes A1 onder zijn hoede nemen.

In aanvulling op het aantrekken van Vis komen er tevens vijf spelers over van jongens A1. Sebastiaan Bos, Luke Friederich, Bart de Nie, Teun van Uunen en Thijmen Zwierstra maken deze zomer de overstap naar Heren 1.

Versterkingen

Jasper Vredegoor van de commissie Tophockey zegt daarover: "We zijn heel blij dat er zoveel jeugd kan doorstromen naar Heren 1. Het is mooi om te zien dat het team volgend jaar bestaat uit jongens die elkaar al goed kennen en vrijwel allemaal een Laren verleden hebben. We zijn nog op zoek naar één à twee versterkingen voorin. Onze selectie heeft nu een gemiddelde leeftijd van 20 jaar. Dat zouden we graag nog iets opschroeven."

Begeleiding

Daarnaast kan de club melden dat het hele begeleidingsteam van Heren 1 intact blijft. Nadat Jansonius al in februari heeft bijgetekend voor twee jaar, heeft de club ook assistent Maarten Jansen weten te behouden. Jansen heeft het afgelopen jaar deze rol al vervuld op vrijwillige basis. Ook manager Jacqueline Mol, fysiotherapeut Maaike Olivier en inspanningsfysioloog Marit Pronker blijven aan het team verbonden.

Uit de krant