Wethouder Liesbeth Boersen.
Wethouder Liesbeth Boersen. Foto: Gemeente Blaricum

Wethouder Boersen: 'Parkeer op eigen erf'

Algemeen

BLARICUM - Hulpdiensten ergeren zich groen en geel aan het overhangende groen in de toch al smalle straatjes in met name Blaricum-dorp. Ook het onhandige parkeergedrag van mensen is een storende factor. Tijd om in actie te komen, meent de gemeente Blaricum.

Daarom gaat de campagne 'Houd het groen binnen de perken' van start. Ook hoopt wethouder Liesbeth Boersen dat autobezitters hun wagen zorgvuldiger gaan parkeren. "Parkeer op eigen erf", zegt zij.
"Het groen in de straten wordt steeds breder. Lantaarnpalen staan in heggen en dat is niet de bedoeling. We hebben de mensen daar incidenteel op aangesproken, maar nooit een actie van gemaakt." Maar nu de brandweer en de ambulance aan de bel trekken en zeggen dat hun uitrukroutes dusdanig worden belemmerd dat de veiligheid in het geding is, is de tijd rijp voor actie.

"Daarnaast worden fietsers de heg in geduwd, is er slecht overzicht en raken auto's beschadigd doordat ze eigenlijk niet kunnen passeren en in een hulsthaag terechtkomen", aldus Boersen. "De campagne moet mensen bewust maken van het feit dat ze voor overlast zorgen als ze hun groen dusdanig laten uitgroeien dat dat voor anderen heel onprettig is."

Burgemeester Joan de Bloch-Zwart benadrukt dat de veiligheid nooit in geding komt. "We hopen er nooit aan toe te komen, maar als het nodig is, worden de auto's gewoon opgeduwd."

Uit de krant