Bloemen en kristallen karaf voor vertrekkend raadslid Marcus van den Brink.
Bloemen en kristallen karaf voor vertrekkend raadslid Marcus van den Brink. Foto: Jacqueline Roest

PvdA-raadslid Marcus van den Brink geeft stokje over aan Chris Bogaers

Algemeen

LAREN - Warme woorden van burgemeester Rinske Kruisinga gisteravond toen PvdA-raadslid Marcus van den Brink afscheid nam van zijn collega's.

"Zoveel complimenten. Heb ik het dan wel goed gedaan", vroeg Van den Brink zich af. Hij zei eerlijk dat hij met pijn in het hart weggaat. "De sfeer binnen deze raad is uitstekend en er wordt constructief samengewerkt. Ook complimenten aan het college. De heren - tot voor kort onder Elbert Roest - hebben het uitstekend gedaan. "Zij hebben het de oppositie niet makkelijk gemaakt. Dat is een compliment."

Laarder Chris Bogaers volgt de PvdA'er op. In zijn 'maidenspeech' (debuutrede, red.) sprak hij: "Vanuit mijn filosofie kijken twee mensen met trots naar beneden, allereerst mijn meer dan progressieve moeder Fem Visscher en natuurlijk mijn vader, bouwminister en eerste voorzitter van het gewest Gooiland Pieter Bogaers. Zij zijn er verantwoordelijk voor dat ik hier sta, hun credo geen vrede zonder sociale rechtvaardigheid is mijn basis om voor de PvdA deze opengevallen zetel van mijn meer dan gewaardeerde voorganger Marcus van den Brink over te nemen. Een zware taak om als éénmansfractie in dit liberale bolwerk te kunnen en mogen opereren. Ik realiseer me donders goed dat ik gemeenteraadslid mag zijn in misschien wel de mooiste gemeente van dit land, een gemeente die aan grote veranderingen onderhevig is.

Tevens spreek ik de verwachting uit dat de samenwerking met mijn collega raadsleden net zo prettig zal zijn zoals mijn voorganger die ervaren heeft en hoop ik dat de voorzitter al die Bogaers-en uit elkaar weet te houden. Op dat laatste reageerde burgemeester Kruisinga zeer ad rem: "Ik zie de verschillen", waarmee ze lachers op haar hand wist te krijgen.

Chris Bogaers maakt een rondje langs zijn nieuwe collega's.

Uit de krant