Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Overvaller St. Janstraat blijft voorlopig vast

Algemeen

LAREN - De strafzaak tegen de 19-jarige Huizer die betrokken zou zijn bij de brute, gewelddadige overval in een woning aan de St. Jansstraat in Laren vorig jaar april waarbij een vader, moeder en hun zoon zeer ernstig werden mishandeld wordt op 11 april inhoudelijk behandeld. Tot die tijd blijft de Huizer vastzitten.

Het Openbaar Ministerie ziet de Huizer als een van de mannen die binnen is geweest tijdens de overval.
Inmiddels heeft justitie vijf medeverdachten in het vizier. Twee van hen zitten vast, de andere drie zijn op vrije voeten. Dinsdag werden drie van hen ondervraagd tijdens een pro formazitting voor de rechtbank in Lelystad tegen de Huizer. Alle drie de jongemannen hielden de kaken stijf op elkaar. Twee beriepen zich op hun zwijgrecht en de derde kon zich niets meer herinneren.

Vorig jaar april werd het gezin in de St. Janstraat op gruwelijke wijze overvallen. De zoon des huizes zou onder bedreiging van een vuurwapen zijn eigen woning zijn binnen geduwd. Met nog een maat hielden de twee overvallers vreselijk huis. Ze ontpopten zich als zeer gewelddadig waarbij de moeder met een stalen pijp werd geslagen. Het gezicht van de moeder werd daarbij zwaar gehavend. Het vader, moeder en zoon werden daarop vastgebonden waarna de mannen alles wat van waarde meenamen. De overvallers zijn bijna een uur in het huis geweest.


 

Uit de krant