Aimée van Asten-Brendel.
Aimée van Asten-Brendel. Eigen foto

HvB-raadslid Aimée van Asten-Brendel door bestuur van plek gezet

Politiek

BLARICUM - Hart voor Blaricum-raadslid Aimée van Asten-Brendel is van de GR2018-kieslijst verdwenen. Een eigen besluit, nadat het HvB-bestuur haar een plek (van 4 naar 5) had teruggezet.

Teleurgesteld? "Ja best wel. Ik heb me met hart en ziel vier jaar ingezet", reageert Van Asten-Brendel. "Ik houd van Blaricum en had graag doorgegaan. Ik weet nu wel hoe alles werkt en wil deze kennis gaan gebruiken om mijn medebewoners te helpen waar ik kan. Daarnaast kan ik mijn steentje bijdragen voor Blaricum middels vrijwilligerswerk. Dat doe ik al een beetje, maar kan het nu iets uitbreiden." Voorlopig geen nieuwe politieke uitdaging voor de Blaricumse? "Nee. Ik ga de komende jaren kijken waar ik het beste pas. Ik wil geen overhaaste beslissingen nemen." Blaricum gaat zeker nog van haar horen. "Politiek vind ik echt leuk en kom zeker terug."
Van Asten-Brendel blijft in ieder geval tot en met 21 maart actief voor Hart voor Blaricum.

Fractievoorzitter Carien Bölger laat in een reactie weten: "Het is niet zo dat Aimée een plekje lager is gezet. Er is een voorstellijst gemaakt door het bestuur waarover de ledenvergadering heeft besloten. Op deze lijst stond Aimée op de vijfde plek. De ledenvergadering heeft de voorstel lijst ongewijzigd overgenomen."

Uit de krant