Fractievoorzitter Peter Calis van Larens Behoud.
Fractievoorzitter Peter Calis van Larens Behoud. Foto: Leo Janssen

Tactische zet van Larens Behoud?

Politiek

LAREN - Tijdens de ledenvergadering van Larens Behoud afgelopen donderdag hebben de leden van Larens Behoud massaal tegen de komst van een hotel aan de Torenlaan 1 gestemd.

Fractievoorzitter Peter Calis: "In de afgelopen weken ontstond onduidelijkheid over de positie van Larens Behoud rond de mogelijkheden voor een hotel in Laren. In de gemeenteraad hebben we besloten eerst onderzoek te laten doen óf en wáár een hotel in Laren zou moeten komen. Een aantal collega raadsleden verweet ons dat wij alle opties openhielden. Binnen onze partij was allang duidelijk dat een eventuele sloop van de karakteristieke oude verffabriek uit 1830 op Torenlaan 1 op een keihard 'nee' zou stuiten van Larens Behoud. Wij hebben ter geruststelling aan mevrouw Bakker van de verfhandel Van den Brink & Thuys, die in deze oude verffabriek is gevestigd, laten weten dat Larens Behoud niet zal meewerken aan het sluiten van haar gerenommeerde verfwinkel waar al tientallen jaren verf, glas, behang en kunstschildersverf verkocht wordt. Larens Behoud is tegen sloop van dit karakteristieke pand en vóór het behoud en stimuleren van de lokale middenstand. Of, en op welke mogelijke andere locatie in Laren een hotel haalbaar is, zal uit het onderzoek moeten blijken."

Een tactische zet van de tweehonderd leden tellende lokale partij in aanloop naar de verkiezingen #GR2018? De toekomst zal het uitwijzen.

Uit de krant