Anne-Marie Kennis.
Anne-Marie Kennis. Foto: Eigen foto
formatie

Hart voor Blaricum opnieuw verder met De Blaricumse Partij en CDA

Politiek

BLARICUM - Hart voor Blaricum wil een coalitie vormen met De Blaricumse Partij (DBP) en het CDA. "Met deze partijen hebben wij de afgelopen vier jaar een constructieve en succesvolle coalitie gehad", zegt Anne-Marie Kennis, lijsttrekker Hart voor Blaricum.

"We hebben de afgelopen dagen prettige en open gesprekken gevoerd met de vijf overige gemeenteraadsfracties over een mogelijk te vormen coalitie voor de periode 2018-2022 en ondanks veel programmatische overeenkomsten met alle fracties is er voor gekozen een coalitie te gaan onderzoeken en een coalitieprogramma te schrijven met DBP en het CDA."
Alle drie de partijen willen een gezamenlijke inspanning aangaan om de Blaricumse zelfstandigheid te behouden en hiervoor alle bestuurlijke mogelijkheden in te zetten. Kennis: "Het concept coalitieakkoord wordt aan alle fracties aangeboden met het verzoek aan te geven of er nog punten zijn die zij missen en zouden willen toevoegen. Deze punten kunnen dan vanaf de start meegenomen worden."

DAB is vooral teleurgesteld en er niet gerust op dat er iets gaat veranderen. "In het feit dat ze stellen dat ze ook openheid en betrokken burgers willen bereiken. Dat hadden ze de afgelopen vier jaar ook kunnen doen." Een bewijs van oud beleid is volgens Rob Bruintjes ook dat HvB/BDP/CDA een coalitieprogramma gaan schrijven waarna de oppositie er nog iets aan mag toevoegen. "Wij wilden een open sessie met alle fracties om in het openbaar hun belangrijkste punten te bespreken. En pas daarna een coalitie vormen."

Uit de krant