Larens landschap met fietsers uit 1911 van Jan Sluijters.
Larens landschap met fietsers uit 1911 van Jan Sluijters. Beeld: Singer Laren

Chris Bogaers kritisch over schenking Blokker-collectie aan Singer

Politiek

LAREN - Laarder Chris Boagers, die tot de verkiezingen namens de PvdA deel uitmaakte van de Larense gemeenteraad, spoort de Larense fractievoorzitters via een schrijven aan om eens kritisch naar de clausules omtrent de miljoenen schenking van Els Blokker te kijken. Want, nu allemaal leuk en aardig, maar geldt dat ook voor de toekomst?

Hij wil weten of de gemeente Laren nimmer financieel hoeft bij te springen om de nieuwe vleugel en de collectie te conserveren. "Ik zou het heel vervelend vinden als in 2050 mijn kinderen en kleinkinderen deze schenking mee zouden moeten helpen financieren ten koste van andere projecten in ons mooie dorp", aldus Bogaers.

Hij noemt de kunstcollectie ook mooi nieuws; "een prachtige gift waar menig museum jaloers op zal zijn". "Toch ben ik kritisch gezien het verleden. Mevrouw Singer heeft ons in het verleden een prachtige schenking gedaan, de financiële gevolgen voor de gemeente Laren waren bijzonder ingrijpend en heeft de gemoederen aardig bezig gehouden waardoor de gemeente fors in de buidel heeft moeten tasten om de toekomst van het theater zeker te stellen. Die beslissing is genomen en de toekomst zal uitwijzen of dit een verstandige beslissing is geweest. Met deze gift lijkt de geschiedenis zich te kunnen herhalen."
 

Voormalig PvdA-raadslid Chris Bogaers.

Uit de krant