Verscheidene artiesten treden op.
Verscheidene artiesten treden op. Foto: Bibliotheek Gooi+

Muziek, zang en gedichten: het verhaal van de vluchteling

Kunst & cultuur

EEMNES - De Koerdische dichter Baban Kirkuk en de Oekraïense zanger Inoyson treden zaterdagavond 24 juni op in het Huis van Eemnes, tijdens ‘Het verhaal van de vluchteling’; een ontmoeting met zangers, dichters en muzikanten uit de BEL-gemeenten.

Het Steuncomité Eemnes-Oekraïne, Goede Buren Eemnes en het Burgercomité Vluchtelingen Blaricum organiseren deze muzikale avond in het kader van Wereld Vluchtelingen Dag. 

De organisatoren - ondersteund door de gemeente, Rotary Laren-Blaricum en Bibliotheek Gooi+ - nodigen iedereen uit om te komen luisteren en stil te staan bij wat het betekent om een nieuw bestaan in een ander land op te bouwen.

Programma

Het Internationaal Eemnesser Kinderkoor zingt samen met Marga Hilhorst het lied ‘De wereld is een toverbal’. De dorpsdichter Anne Roozeboom en haar zus Nicolette Schröder gaan het Taalcafélied zingen. De Larense spoken word artiest Sean Bogaers doet een performance. En de Irakese dichter Katy, die nog maar net in Eemnes woont, draagt gedichten voor in het Farsi.

Baban Kirkuki vertelt het verhaal van zijn vlucht uit het Irak van Saddam Hoessein. Hij toverde met woorden in zijn geboorteland, en zijn talent als dichter verloor hij niet. Inoyson, een jonge artiest uit Oekraïne, besluit deze avond met eigen liedjes en composities.

De avond start om 20.00 uur. De toegang is gratis en om 19.30 uur gaat de zaal open. Aanmelden moet door een mail te sturen naar goedebureneemnes@gmail.com.

Uit de krant