Afbeelding
Foto: J. van Lieshout

Nog altijd actieve geluidtechnicus Ruud van Lieshout viert 97ste verjaardag

Mensen

LAREN - Geluidstechnicus Ruud van Lieshout uit Laren viert vandaag zijn 97ste verjaardag. Hij heeft een lange en indrukwekkende carrière achter de rug.

Ruuds carrière begon in 1949 in Indonesië, waar hij radiotechnicus was. Na vier jaar startte hij zijn eigen studio ‘Geluid- en Opnamestudio Polyhymnia’ in zijn geboorteplaats ’s Hertogenbosch. Vanaf 1956 werkte hij voor Phonogram in de Hof van Holland Studio, de Larense Lumière en de Honingstraat Studio. Tot zijn pensioen was Ruud werkzaam in De Wisseloord Studio’s in Hilversum. 

Ruud werkte met grote Nederlandse artiesten, zoals Ramses Shaffy, Wim Sonneveld en Wim Kan. Gedurende zijn carrière heeft Ruud tevens de vele ontwikkelingen van de geluidtechniek meegemaakt. Dit beschrijft hij in zijn boek ‘Band Loopt, Backstage verhalen uit de platenstudio’.

Ook na zijn pensioen is Ruud actief gebleven. Vele artiesten, waaronder Seth Gaaikema en Paul van Vliet, bleven hem vragen om tijdens hun opnamen en theatervoorstellingen het geluid te regelen. 

Uit de krant