Kees Stolwijk.
Kees Stolwijk. Foto: Gooische Scholen Federatie

Gooise Scholen Federatie benoemt Kees Stolwijk als nieuwe bestuurder

Mensen

BEL - De Raad van Toezicht van de Gooische Scholen Frederatie maakte vorige week bekend dat de Eemnesser Kees Stolwijk per 1 april 2023 Tijmen Smit zal opvolgen als lid College van Bestuur. Hij zal samen met Annet Kil-Albersen het collegiale College vormen. 

Stolwijk woont in Eemnes en doorliep zijn middelbare schooltijd op het Goois Lyceum. “De Gooise Scholen Federatie is een mooie organisatie met prachtige scholen en betrokken collega’s”, zegt hij over zijn nieuwe uitdaging. “Ik kijk ernaar uit om hier mijn bijdrage aan te gaan leveren. Dat ik zelf leerling op één van deze scholen ben geweest, maakt deze stap voor mij extra bijzonder.”

‘Kundig en plezierig’

Binnen de wereld van het hoger onderwijs heeft Kees veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van ICT en technologie. Hij is momenteel directeur bij de Hogeschool Windesheim in Almere. “Daarnaast heeft hij veel en relevante toezichthoudende ervaring, maar bovenal heeft hij zich laten kennen als een kundig en plezierig leidinggevende”, aldus de Raad van Toezicht. 

De Raad is bijzonder verheugd met de benoeming van Stolwijk en ziet in hem een aanwinst voor de federatie van negen scholen in het Gooi en de Vechtstreek, waaronder College de Brink. “We zochten een ervaren onderwijsbestuurder met regionale binding en die hebben we gevonden”, zegt Robert-Jan Simons, voorzitter van de Raad Van Toezicht. “Met een benoemingsadviescommissie van elf personen - waaronder een ouder en een leerling - kwamen we unaniem tot dezelfde keuze. Wij zijn bijzonder verheugd met deze benoeming en heten Kees hartelijk welkom.”

Annet Kil-Albersen, voorzitter College van Bestuur, vult haar collega aan: “Ik zie uit naar de komst van Kees en verwacht met hem verder te kunnen werken aan het realiseren van het best mogelijke onderwijs voor alle leerlingen in de Gooi & Vechtstreek. De Gooise Scholen Federatie krijgt in Kees een krachtige en ervaren bestuurder met kennis van en ervaring in het onderwijs en daar ben ik trots op.”

Uit de krant