Afbeelding

Schoonmaken tijdens Burendag Bijvanck

Natuur en Milieu

BLARICUM - De bewoners van de Koggewagen, de Menwagen en een gedeelte van de Viersloot in Blaricum houden zaterdag 24 september voor de vijfde keer Burendag met een Buurtschoonmaak.

Wie mee wil doen, wordt om 10.45 uur verwacht op het Koggewagenpleintje voor Koggewagen huisnummer 42. De nieuwe knijpstokken die via het Oranjefonds zijn aangeschaft, worden aan de deelnemers uitgedeeld. 

Voor de kinderen zijn voldoende veiligheidsvestjes en handschoenen aanwezig. Neem zelf een geel veiligheidsvestje uit je auto mee, handschoenen, een vuilniszak en eventueel een eigen knijpstok. De gemeente stelt een schoonmaakkar met alle gereedschap ter beschikking. 

Koffie met iets lekkers
Van 11.00 tot 12.00 uur wordt zwerfafval verwijderd van de Koggewagen, Menwagen, het fietspad ’t Harde, een stukje van de Viersloot en de grasstrook vóór de geluidswal Om 12.00 uur wordt de ochtend gezamenlijk afgesloten op het pleintje met koffie en thee en limonade voor de kinderen.

Buurtgenoten die willen bakken of cupcakes maken zijn van harte welkom hun bijdrage te leveren. Oudere buurtgenoten worden uitgenodigd zich aan te melden voor het gezamenlijk koffie en thee drinken.

Werkzaamheden
Er wordt nog hulp gezocht voor het ophangen van de vlaggen in de buurt als aankondiging, het plaatsen van een parasol op het Koggewagenpleintje, het schoonmaken van het Koggewagenpleintje, het schoffelen van de perkjes rondom het pleintje, het inschenken van koffie en thee, het bakken van iets lekkers en het opruimen van het pleintje na afloop.

Aanmelden
In verband met de koffie en thee graag van te voren aanmelden. Dit kan via piccoloparadiso@hetnet.nl met vermelding van het aantal volwassenen en kinderen die meedoen aan de schoonmaak en je telefoonnummer.

Uit de krant