Wethouder Frits Westerkamp en rector Eva Casteleijn.
Wethouder Frits Westerkamp en rector Eva Casteleijn. Foto: Gemeente Laren

Laren Regenklaar start werkzaamheden Laar & Berg

Natuur en Milieu

LAREN - Regenwater dat op het dak van het schoolgebouw van Laar & Berg valt, trekt straks rechtstreeks de bodem van het schoolterrein in. Wethouder Frits Westerkamp en rector Eva Casteleijn voerden maandag de eerste werkzaamheden uit om dit te bereiken. 

“Het regenklaar maken van Laar & Berg is onderdeel van het plan om in de hogere delen van Laren alle daken en straten af te koppelen van het riool”, legt een woordvoerder van de gemeente Laren. “Regenwater loopt straks vanaf het dak van het gebouw via regenpijpen naar een aantal infiltratieputten rondom het gebouw.”

Ook komt er een wadi - een groene greppel - waarin regenwater bij een hoosbui tijdelijk kan worden opgevangen, waarna het binnen een aantal uur alsnog in de bodem trekt. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Henzen Wegenbouw en duren ongeveer vier weken.

Ontlasten

Als alles klaar is, scheelt dat bij elke flinke regenbui een kleine zestig kubieke meter water die niet langer via het riool richting het centrum van Laren stroomt. Wethouder Frits Westerkamp is blij met de voortgang: “Inmiddels hebben we al een derde van de hogere delen van Laren afgekoppeld. Met Laar & Berg erbij zijn we binnenkort weer een stap verder.”

Eva Casteleijn, rector van Laar & Berg, vult aan: “Als school zijn we blij dat we hiermee de inwoners van Laren enigszins kunnen ontlasten bij hevige regenval. De wadi is direct een mooie toevoeging aan onze tuin. Een plek waar het grasveld een wat diverser karakter kan krijgen met planten die daar goed gedijen.”

Uit de krant