Afbeelding
Foto: Enter Media

Getuigen gezocht van straatroof bij Randweg

112

BLARICUM - Een 17-jarige jongen is woensdagavond 26 november het slachtoffer geworden van een straatroof op de Randweg in Huizen net over de grens met Blaricum. De verdachten gingen er met zijn spullen vandoor. De politie zoekt getuigen.

Het slachtoffer had rond 21.30 uur met iemand afgesproken op het fietspad langs de Randweg in Huizen. Ter hoogte van de kinderboerderij zag hij zijn afspraak, samen met een andere jongen die hij niet kende.

Geslagen
Nadat ze wat hadden gepraat werd het slachtoffer uit het niets geslagen. Vervolgens moest hij onder bedreiging van een wapen zijn spullen afstaan.

De twee daders gingen er daarna vandoor in de richting van de kinderboerderij.  Gealarmeerde agenten zijn direct een zoekactie in de buurt gestart. Maar helaas werd er niemand meer gevonden.

Onderzoek
Er is een onderzoek gestart naar de straatroof en daar kan de recherche hulp bij gebruiken. De verdachten zijn twee blanke jongens rond de 17 jaar oud.

De ene jongen was rond de 1.70 m en heeft een gezette bouw. De andere jongen is wat langer, rond 1.85 m en vrij dun. Ze spraken beide accentloos Nederlands en ze hadden een grote, langharige hond bij zich.

Melden
Wie iets gezien heeft of informatie heeft die kan helpen, kan dit melden bij de politie via 0900 8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Uit de krant