Afbeelding

Let op het energieverbruik van een airco

Advertorial

Een airco wordt in steeds meer huizen in ons land gebruikt. Op zich niet gek, want de zomers worden steeds warmer als gevolg van de opwarming van de aarde. Wil je ook een airco kopen? Dan kijk je waarschijnlijk vooral naar de prijs. Begrijpelijk, want dit voel je direct in jouw portemonnee bij de aankoop van een airco. Toch moet jij je niet alleen op de prijs focussen. Nee, kijk bijvoorbeeld ook naar het energieverbruik van de airco.

Hoe weet je hoeveel energie een airco verbruikt?
Veel mensen denken dat het lastig is om het energieverbruik van een airco in de winkel in te schatten. Vroeger was dit misschien het geval, maar tegenwoordig gaat dit niet meer op. Nee, want net als vrijwel alle andere elektrische apparaten zijn airco’s ook voorzien van een energielabel. Hierdoor kun je in de winkel al zien of een airco al dan niet veel energie verbruikt. Schaf bij voorkeur een airco met energielabel A of A+ aan. Op de korte termijn kost zo’n apparaat meer, maar op de lange termijn ben je goedkoper uit. Je bespaart namelijk geld doordat de airco minder energie verbruikt.

Waarom verschilt het energieverbruik per airco?
Niet iedere airco heeft hetzelfde energielabel. Dit komt onder meer doordat de apparaten een ruimte op verschillende manieren koelen. Een mobiele airco zonder slang gebruikt bijvoorbeeld water om een ruimte te koelen. Hierdoor daalt de temperatuur minder snel dan bij een airco met slang. Laatstgenoemde apparaat gebruikt namelijk koelvloeistof. Een airco met slang draait vaak langer, waardoor deze soms meer energie verbruikt.

Vergelijk airco’s makkelijk en snel op energieverbruik 
Je kunt naar een winkel gaan om een airco te kopen. Toch starten veel mensen hun zoektocht tegenwoordig online. Begrijpelijk, want hier kun je makkelijk en snel verschillende airco’s bekijken. Je kunt een airco zelfs online kopen. Ben je dit van plan? Vergelijk de apparaten dan ook op het energieverbruik. Niet iedereen weet precies hoe dit in zijn werk gaat. Heb je hier ook moeite mee? Kijk dan eens op
Airco-review.nl. Hier vergelijk je talloze airco’s met elkaar, onder meer op het gebied van energieverbruik.

Uit de krant