Afbeelding

Met LED lichtgordijnen maak je van jouw woning een kerstpaleis

Advertorial

De kerst komt er weer aan en we horen je al denken, wat moet ik nu weer voor decoraties verzinnen? Wat dacht je van sierlijke lichtgordijnen? We houden natuurlijk allemaal van sfeervolle kerstlampjes. Wil je de huiskamer omtoveren tot winter wonderland? Daar zijn lichtgordijnen ideaal geschikt voor. Wat kun je allemaal met lichtgordijnen en wat heb je ervoor nodig? We geven je hier alle inspiratie die jij nodig hebt om van je eigen huis een waar kerstpaleis te maken.

Wat zijn lichtgordijnen?

LED Lichtgordijnen bestaan uit meerdere lichtslingers met heel veel LED lampjes. Als je ze van veraf ziet, lijkt het net alsof er een gordijn hangt die enkel uit licht bestaat. Een lichtgordijn dus. Je creëert een magisch effect waar je wel urenlang naar kunt staren. Hoe meer LED gordijnen je combineert, hoe groter het effect. Waar je ze ook ophangt, je voelt gelijk de warme kerstsfeer. Lichtgordijnen zijn verkrijgbaar voor zowel binnen als buiten. Laat je fantasie de vrije loop en versier elke denkbare ruimte met de prachtige lampjes.

Lichtgordijnen voor binnen

Met LED lichtgordijnen maak je van iedere ruimte winter wonderland. Je kunt ze vrijwel overal ophangen om zo ieder plekje van het huis te voorzien van de nodige kerstsfeer. Zo kun je ze aan elke muur bevestigen voor een romantisch effect. Alleen nog een warme choco en een goede film erbij en jouw kerstavond is meteen helemaal perfect.

Of hang ze aan het raam om bij de voorbijgangers een glimlach op het gezicht te toveren. Je kunt ook kiezen voor flitsende lampjes of zelfs LED lampjes die van kleur kunnen veranderen. In het laatste geval kun je bijvoorbeeld de lampjes wit of geel maken voor kerst en veranderen naar alle kleuren van de regenboog voor oudjaarsavond.

Nog een optie is om de lampjes aan het plafond te hangen. Ook dat ziet er heel bijzonder uit. Geen witte kerst dit jaar? Geen probleem. Met de lichtgordijnen aan het plafond lijkt het haast alsof er allemaal sneeuwvlokjes uit de lucht komen vallen.

LED gevelverlichting

Wil je ook de buitenkant van je huis omtoveren tot een compleet kerstpaleis? Er zijn gelukkig genoeg verlichtingen die ook geschikt zijn voor buiten. Zo zijn er ook lichtgordijnen te koop die bestand zijn tegen winterse weersomstandigheden. Wordt het toch een witte kerst, dan moeten jouw lampjes hier natuurlijk wel tegen kunnen.

Met de prachtige lichtgordijnen voor buiten geef je een betoverend effect aan jouw woning. Al helemaal wanneer je de hele voorgevel ermee volhangt. Van veraf lijkt het haast alsof er allemaal kleine ijspegeltjes of sneeuwvlokjes op je woning zitten. Let op: je kunt een hoop gestaar verwachten met zo’n magisch gebouw! Maar goed, je moet er ook iets voor over hebben wanneer je het mooiste kerstpaleis van de buurt wilt hebben.

Welke maten zijn er?

Wil je je huis aan de buitenkant gaan versieren, dan is het natuurlijk extra belangrijk om de exacte maten te weten. De lichtgordijnen zijn gemiddeld 2 meter lang. Hiermee kun je meestal wel een hele verdieping versieren. Belangrijker is de breedte. Er zijn gordijnen te koop van 1,5 meter breed maar ook 3 meter. Wanneer je de hele voorgevel wilt versieren, is dit natuurlijk niet genoeg. Je zult meerdere losse gordijnen nodig hebben om alles te verlichten.

Wees gerust, dit gaat makkelijker dan je denkt. Je kunt namelijk kiezen voor koppelbare LED gordijnen. Zo hoef je uiteindelijk maar een stekker in het stopcontact te stoppen. We leggen je hieronder stapsgewijs uit hoe het koppelen werkt.

1. Koop een startkabel of aansluitsnoer. Deze heb je nodig om de lampjes straks allemaal tegelijk aan te zetten. Let vooral op de lengte, want deze stekker moet uiteindelijk het stopcontact bereiken.

2. Koop genoeg lichtgordijnen zodat je het benodigde aantal meters gaat behalen.

3. Aan de ene kant van de startkabel zit een stekker en aan de andere kant een aansluiting. Wees er zeker van dat je een kabel met waterdichte aansluiting koopt.

4. Koppel het eerste lichtgordijn aan de aansluiting.

5. Koppel het tweede lichtgordijn aan het koppelstuk van het eerste lichtgordijn en blijf doorkoppelen totdat je de gewenste breedte hebt bereikt. Wees er ook hier weer zeker van dat het waterbestendige koppelstukken zijn.

6. Stop de stekker van de startkabel in een veilig en geaard stopcontact.

Lichtgordijnen het hele jaar door gebruiken

Is de kerst weer over en baal je ervan dat de mooie lampjes weer weg moeten? Waarom zoek je niet een andere mooie plek voor de lampjes? Je kunt LED gordijnen prima het hele jaar door gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld bepaalde delen van je woonkamer of slaapkamer van elkaar scheiden. Hang het lichtgordijn tussen het bed en de loungebank. Of gebruik het als afscherming. Heb je een kinderkamer met een hoogslaper? Sluit de ruimte onder de hoogslaper af met een LED gordijn, zodat er een soort apart kamertje ontstaat waar je een bureautje of tv kunt neerzetten.

Het staat natuurlijk ook gewoon erg mooi aan de muur. Lichtgordijnen geven bijzonder veel sfeer aan je woning. Ze staan erg leuk boven de bank of aan de muur in de slaapkamer. Je creëert gelijk een ‘cozy’ ruimte waar je heerlijk tot rust komt met een goed boek of waar je met je geliefde een romantische film kijkt.

Zuinig en voordelig

Vroeger waren kerstverlichtingen niet heel zuinig. Er werd gebruikgemaakt van mini gloeilampjes die ook nog eens gevaarlijk waren omdat ze zo heet werden. Inmiddels gebruiken we vooral LED lampen, net zoals in het dagelijks leven. LED lichtgordijnen zijn een stuk zuiniger en veiliger. Ze hebben een levensduur van 20.000 tot 30.000 branduren. Originele kerstverlichting zoals gloeilampjes gaat gemiddeld maar 1000 branduren mee. Je kunt dus zo’n 20 keer langer doen met LED lichtgordijnen.

Dit is natuurlijk ook erg fijn voor de portemonnee. Zeker omdat je de kleine lampjes niet kunt vervangen. Zijn er een paar lampjes uitgebrand, dan ben je al snel geneigd om een nieuw lichtgordijn te kopen. Vroeger gebeurde dit erg vaak met kerstverlichtingen. Elke kerst ging er wel weer een lampje stuk. Gelukkig is dit gemakkelijk op te lossen door voor LED lichtjes te kiezen. Zo kun je meerdere winters genieten van de prachtige lichtgordijnen – of ze zelfs het hele jaar door laten hangen.

Lichtgordijnen maken je kerst compleet

Naast lichtgordijnen heb je niet zoveel meer nodig om je kerst compleet te maken. Ze verlichten namelijk gelijk je hele woning waardoor de kerstsfeer er meteen goed in zit. Je hangt ze eenvoudig achter het raam, aan de muur of aan het plafond. Of je kerst nu uitgebreid gaat vieren of alleen een kerstfilm kijkt op de bank, je huis ziet er hoe dan ook gezellig uit. Je kunt ze zelfs de hele winter laten hangen voor wat extra verlichting tijdens de donkere dagen. Wil je de buitenkant van je huis versieren met LED lichtgordijnen? Koop dan wel speciale lichtgordijnen voor buiten via een betrouwbare partij zoals Kerstverlichtingbuiten.com. Zo weet je zeker dat er geen kortsluiting ontstaat en dat de aansluitingen niet beschadigd raken door regen en sneeuw. Samen met de binnenverlichting tover je je huis ieder jaar weer om tot een prachtig kerstpaleis.

Afbeelding
Uitgebreide kunstexpositie bij Gijselman Exposities met diverse werken Cultureel 18 uur geleden
Afbeelding
Ex-stadsdichter Gerard Wortel en cellist Bas van Waard in Brinkhuis Cultureel 18 mei, 16:55
Afbeelding
Samen genieten van het Goede Buren Diner in Eemnes Mensen 18 mei, 12:42
Afbeelding
Thema Sint Jansprocessie ‘Op de weg van de Vrede’ Cultureel 18 mei, 07:32
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding dominee Job de Bruijn Mensen 17 mei, 16:32
Afbeelding
Aanpassingen tracé snelle bus in Blaricummermeent Algemeen 17 mei, 15:40
Afbeelding
Twee dagen schaapscheerdersfeest bij Goois Natuurreservaat Natuur en Milieu 17 mei, 07:30

Uit de krant