Afbeelding

Houten kerstboom kopen? Lees hier de voordelen

Advertorial

Bij een gezellige kerst hoort natuurlijk een mooie kerstboom. Maar wie zegt dat een kerstboom altijd groen moet zijn? Steeds meer mensen kiezen ervoor om een houten kerstboom te kopen. Dat is niet eens zo vreemd, want de mogelijkheden met houten kerstbomen zijn oneindig. Wil je zelf een houten kerstboom kopen of weet je het nog niet zeker? Wij geven je vijf redenen om een houten kerstboom te kopen.

1. Houten kerstboom kopen voorkomt een hoop ongemakken

Laten we eerlijk zijn, de groene kerstboom is voor veel mensen traditie. Wanneer hij eindelijk weer staat, krijg je gelijk een warm kerstgevoel. Takjes buigen, lampjes erin, slingers eromheen, ballen aan de takken, piek erop. Een prachtig eindresultaat natuurlijk, maar het is ieder jaar weer best veel werk. Wanneer je mooie boom eindelijk staat vallen er ook nog eens naalden uit en springt de kat in de kerstboom. De traditionele dennenboom brengt helaas een hoop ongemakken met zich mee. Dit is dan ook gelijk een van de voornaamste redenen om een houten kerstboom te kopen. Een houten kerstboom opzetten gaat een stuk makkelijker. Heb je een hekel aan het optuigen van dennenbomen? Dan wil je zeker een houten kerstboom kopen.

Het is een simpel bouwpakket waar je vrijwel geen moeite voor hoeft te doen. Alle takjes een voor een ombuigen? Dat is verleden tijd. Ook de slingers en lichtsnoeren gaan er een stuk makkelijker in. Klimt je kat toch nog in de boom? Dan heb je in ieder geval geen naalden die eruit vallen en blijft de boom ook nog eens staan. Je kunt overigens kiezen uit veel houten versieringen, zoals houten kerstmannetjes of houten kerstballen. Zo weet je zeker dat jouw boom intact blijft.

2. Eén houten kerstboom kopen = oneindig veel designs

Met een echte dennenboom heb je ieder jaar hetzelfde concept. Wanneer je een houten kerstboom koopt, kun je vervolgens allerlei ontwerpen maken. Met de houten latjes kun je enorm veel doen. Je kunt natuurlijk een echte kerstboom nabootsen door de latjes van groot naar klein te leggen en de houten ‘takken’ te laten uitsteken. Of ga eens voor heel iets anders en maak een speelse kerstboom waar de takken alle kanten opstaan. Je kunt ook nog een sierlijke spiraal maken door de planken in de rondte te draaien of zelfs kiezen voor een platte boom om ruimte te besparen in huis.

Er zijn ontelbaar veel designs mogelijk om jouw boom helemaal eigen te maken. Het leukste van dit alles is dat je ieder jaar weer wat anders kunt creëren. Zo wordt het nooit saai en hoef je niet ieder jaar een andere houten kerstboom te kopen. Ook leuk: laat je creativiteit spreken en maak samen met je kinderen een uniek ontwerp. Waar de kerstboom optuigen voorheen een blok aan het been was, is een houten kerstboom opzetten juist een leuke bezigheid voor het hele gezin.

3. Geen ruimte in huis? Geen probleem!

Het probleem is erg herkenbaar. Je wilt ieder jaar een mooie kerstboom in huis, maar hebt eigenlijk niet zoveel ruimte. Met een dennenboom is het dan erg lastig om nog een plekje te vinden. Kies je voor een houten kerstboom, dan kun je voor een plat design gaan. Door de houten latjes allemaal recht tegen elkaar aan te zetten creëer je een platte boom die absoluut geen ruimte in beslag neemt. Hij is zo dik als een pizzadoos en past prima tegen de muur of ergens anders waar nog net dat kleine beetje ruimte over is. Ideaal toch?

Kun je een platte boom dan ook versieren? Jazeker. Vooral verlichtingsslingers zijn erg leuk om er overheen of omheen te hangen. Je kunt ook nog steeds een piek toevoegen. Is een platte boom het niet voor jou? Dan kun je ook een normale houten kerstboom kopen in een tafelmodel. Leuk voor op het bureau, de eettafel of de kleine tafel bij de bank.

4. Houten kerstboom kopen is duurzaam

Ieder jaar een nieuwe dennenboom kopen is niet goed voor de portemonnee en ook niet voor het milieu. Na de boom een klein maandje te hebben gebruikt, wordt hij weggegooid. Een houten kerstboom gaat ieder jaar weer mee. Sterker nog, als je er een van top kwaliteit koopt, kun je er je hele leven van genieten. Dat bespaart je ieder jaar weer een paar tientjes en over tientallen jaren toch al gauw honderden euro’s.

Wordt dat dan niet saai, elk jaar dezelfde boom? Nee, een houten kerstboom kopen staat garant voor jaarlijks kerstplezier. Je hoeft namelijk nooit hetzelfde design te kiezen en maakt ieder jaar weer een unieke boom. Ook met de kerstversieringen is een hoop mogelijk. Kies het ene jaar voor alleen kerstverlichting, het volgende jaar voor gouden en zilveren ballen en het andere jaar voor bijpassende houten kerstballen. Zo verras je iedereen keer op keer met een fantastische boom.

5. Houten kerstboom kopen voor op kantoor

Dacht je dat een houten kerstboom alleen voor thuis is? Echt niet! Juist op kantoor staan ze geweldig. Heb jij de zware taak gekregen om het kantoor helemaal te versieren? Kies er gewoon voor om een houten kerstboom te kopen. Je zet een echte blikvanger neer en veel meer versieringen zijn niet nodig. Juist als het kantoor strak en modern is ingericht, is een houten boom een mooie aanvulling. Zo blijft het rustig op kantoor zonder al te veel tierelantijnen en heb je toch iets moois om naar te kijken.

Of heb je een kerstboom nodig voor in de horeca? Een houten kerstboom staat prachtig in elk restaurant en café. Door een houten kerstboom te kopen laat je zien dat jouw horecazaak smaak heeft. Je geeft gelijk een warme kerstsfeer aan de ruimte, waardoor klanten maar al te graag bij jou komen dineren en borrelen. Je hebt er ook geen extra werk aan, omdat er geen naalden uitvallen. Is Driekoningen voorbij? Je tuigt de boom moeiteloos af en stopt hem in de opbergkast voor volgend jaar. Zo heb je ieder jaar weer een stijlvolle boom om je klanten een warm welkom mee te heten.

Uit de krant