Afbeelding

Voorbereid op pad met de fiets, dat doe je zo!

Advertorial

Heerlijk! Dit warme voorjaar met zonnige temperaturen. Wat is er dan beter dan de fiets pakken? Als je een dagje op pad gaat met de fiets doe je dat natuurlijk het liefst met een goede voorbereiding. Met deze 5 tips kom je stress-vrij en helemaal ontspannen terug van jouw fietsavontuur!

1. Veilig op de fiets

Ben jij een enthousiaste fietser of stap je op een snelle elektrische fiets? Ga dan op pad met een fietshelm. In Nederland is een fietshelm niet verplicht, maar dat betekent niet dat je hem niet op hoeft te zetten. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje (of steentje, drempeltje, stoeprandje…). Tijdens je rustgevende rit door de mooie natuur of dat leuke kleine stadje wil je jezelf natuurlijk goed beschermen. Doe die helm dus op als je gaat rondcrossen.

2. Samen uit, samen thuis

Met je fiets de deur uit, maar na die lekkere lunch op het terras zonder fiets thuiskomen? Dat willen we niet! Ga daarom op pad met een fietsslot. We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat een slot aan je fiets altijd een goed idee is. Maar vooral als je verder van huis bent is niet tof als jouw fiets er zonder jouw vandoor gaat. 

Tip: wist je dat je voor jouw elektrische fiets een fietsslot met een ART 2 keurmerk of hoger nodig hebt? Fietsverzekeringen willen namelijk dat je een goedgekeurd fietsslot gebruikt. 

3. Niet op, maar mét de fiets op pad

Heb je jouw vertrouwde omgeving al ontdekt en gezien? Zoek het avontuur dan verder van huis. Met een fietsendrager neem je jouw hele hebben en houden gewoon mee naar de andere kant van het land. Ook voor een weekendje weg of vakantie is een fietsendrager ideaal!

4. Iets fris, iets te snacken, oh en een fietspomp!

Als we het over voorbereid op pad hebben kan een fris tussendoortje natuurlijk niet ontbreken. Naast een drankje en iets te snacken zijn er nog meer belangrijke zaken om mee te nemen. Hieronder staan een paar spullen die een must zijn:

  • Fietspomp
  • Fietsverlichting
  • De juiste kleding voor de verwachte temperatuur
  • Kleine EHBO doos
  • Vuilniszakje voor je afval
  • Regenjas
  • Zonnebril
  • Zonnebrandcrème

5. Neem alles veilig met je mee

Zo’n lijst met spullen is allemaal leuk en aardig, maar dit wil je natuurlijk wel veilig meenemen tijdens je fietsavontuur. De fietstas is niet voor iets uitgevonden! Dus neem alles veilig mee in een fietstas. Let bij het kopen van een fietstas op het formaat en het type. Wil je bijvoorbeeld voor een groot gezelschap spullen meenemen? Dan is een dubbele fietstas in combinatie met een frametas een goed idee. Voor de workaholic is een laptop fietstas ideaal. 

Klaar voor het fietsavontuur? Het weer in ieder geval wel! Dus stap op de fiets en haal die vitaminen binnen. Wist je dat je ook calorieën verbrand door een rondje te fietsen? Een extra blokje om is dus zo gek nog niet.

Afbeelding
Uitgebreide kunstexpositie bij Gijselman Exposities met diverse werken Cultureel 18 uur geleden
Afbeelding
Ex-stadsdichter Gerard Wortel en cellist Bas van Waard in Brinkhuis Cultureel 18 mei, 16:55
Afbeelding
Samen genieten van het Goede Buren Diner in Eemnes Mensen 18 mei, 12:42
Afbeelding
Thema Sint Jansprocessie ‘Op de weg van de Vrede’ Cultureel 18 mei, 07:32
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding dominee Job de Bruijn Mensen 17 mei, 16:32
Afbeelding
Aanpassingen tracé snelle bus in Blaricummermeent Algemeen 17 mei, 15:40
Afbeelding
Twee dagen schaapscheerdersfeest bij Goois Natuurreservaat Natuur en Milieu 17 mei, 07:30

Uit de krant