Afbeelding

Wespennest bestrijden? Een aantal tips!

Advertorial

In de zomer kunnen wespen soms voor flink wat overlast zorgen. Zeker als je regelmatig buiten eet of drinkt, is er het risico dat er wespen op je af komen. Wespen vinden de geur van zoetigheid en vlees namelijk erg aantrekkelijk! Die lege glazen limonade en schalen met etenswaar kun je dus het beste meteen opruimen of afdekken als je er geen gebruik meer van maakt. Maar wat kun je eigenlijk nog meer doen om wespen te weren en wat moet je doen als je een wespennest hebt?

Hoe voorkom je overlast van wespen?

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Zoals je al eerder hebt gelezen, kun je drank en etenswaar die je buiten hebt staan het beste afdekken. Verder kun je wespen op afstand houden door geuren te verspreiden waar wespen juist niet van houden: kruidnagel, azijn, uien, koffie, citroen en wierook zijn bijvoorbeeld geuren die wespen echt niet lekker vinden. Leg dus bijvoorbeeld schaaltjes uienringen, gemalen koffie of citroenschijfjes neer op de tuintafel om de wespen weg te jagen. Daarnaast is het ook verstandig om horren voor het raam te plaatsen, zodat wespen niet je huis binnen kunnen vliegen.

Wespennest verwijderen

Heb je toch last van een wespennest? Een wespennest verwijderen kun je beter aan een professional overlaten, want het kan erg gevaarlijk zijn. Wespen kunnen namelijk soms erg agressief reageren en een wespensteek is nooit een pretje. In het ergste geval kun je allergisch zijn en moet er snel met een Epipen gehandeld worden. Het belangrijkste is om rustig te blijven en absoluut geen snelle slaande bewegingen te maken, want dan zal een wesp je sneller steken. En sla je een wesp echt dood, dan kan er een stofje (feromonen) uit de dode wesp vrijkomen waar andere (agressieve) wespen op afkomen, die de wesp in nood willen helpen. Voor je het weet, heb je dus een hele wespenplaag achter je aan en dat wil je uiteraard ook echt niet!

Wespennest laten weghalen door een professional

Een professional weet wat hij doet, dus je kunt het beste geen risico’s lopen met wespen die eventueel agressief kunnen reageren en een gezondheidsrisico voor jou en je omgeving vormen. Verder zorgt een professional ervoor dat een wespennest ook echt verwijderd wordt en dat het dus weer proper wordt. Een professional kan je daarnaast goed advies geven in wat je het beste kunt doen als je vaker last hebt van wespennesten. Ook gebruikt hij effectieve bestrijdingsmiddelen die alleen schadelijk voor de wespen zijn, maar niet voor jou en je omgeving. 

!
Afbeelding
Eemjazz weer te bewoneren in de Johanneskerk Cultureel 17 aug, 17:15
Afbeelding
Sluis Blaricummermeent moet beperkt schutten door droogte Natuur en Milieu 17 aug, 12:23
Afbeelding
Openbare laadpaal in de BEL-gemeenten vaak dichtbij Natuur en Milieu 16 aug, 17:25
Afbeelding
Jazz Festival terug in Laren Cultureel 16 aug, 12:12
Afbeelding
Noodkreet Voedselbank voor een Algemeen Coördinator en ruimte voor winteropslag Algemeen 15 aug, 13:48
Afbeelding
Feestelijk borrel voor Larense vrijwilligers Buurt & wijk 15 aug, 07:56
Afbeelding
Carminis Consort met ‘Cantate et Laudate’ Cultureel 14 aug, 15:56

Uit de krant